De wekker van de spelers van ADO Den Haag kon voor deze donderdag een stukje later worden gezet. Trainer Fons Groenendijk had besloten de ochtendtraining pas om 10.45 uur te laten beginnen. Ontbijt dus om 9.30 uur. Een meevaller. De eerste tegenvaller viel echter bij het ontwaken ook te noteren. Het leek erop dat het hotel naar een andere kant van Turkije was verplaatst. Koud, guur en vooral regen. Waar is de zon als je op hem rekent?

Woensdag

Een zonnig dagje eerder had de selectie in de ochtend een hersteltraining gehad en besloot een groepje een voetvolleytoernooitje af te werken. Edwin de Graaf, Bas Kuipers en Trevor David kregen de medailles dit keer omgehangen. Medailles waren er ook in de middag tijdens het golfen. Marvin van der Valk en Donny Gorter bleken het dichtst tegen het niveau van Joost Luiten aan te zitten. Wel het niveau dat Luiten had toen de topgolfer twaalf jaar was. Golf was onderdeel van de vrije middag die de spelers van trainer Fons Groenendijk hadden gekregen. De trainer zelf ging met de staf en een groot aantal spelers naar het centrum van Antalya. Naast een drankje op een terrasje werd er vooral geshopt. The Land Of Legends, een kolossaal shoppingmall, was zeer populair.

Een verdiende middag, na de 2-2 tegen Besiktas. Bij terugkeer namen Tommie Beugelsdijk en Lex Immers plaats op een bank in de lobby, achter een laptop. Het was tijd voor het beantwoorden van vragen voor ADO TV. Vragen van fans van de club in een Q&A. Terugkijken van dat item kun je hier.

img 1930

Stromende regen, maar voor Goppel drukte het de pret niet

Terug weer naar de grauwe donderdag. In de sportschool toonden trainer en staf grote gretigheid. Na een warming-up met John Nieuwenburg meldden de spelers zich één voor één bij Ed Groven. De meegereisde fysieke (boks)trainer geeft de spelers specifieke training. Wilfried Kanon, eindelijk iets anders dan fietsen, Sheraldo Becker, Elson Hooi en Melvyn Lorenzen lieten zich niet onbetuigd op de stootzak met de handschoenen aan de grote knuisten. Trainer Fons Groenendijk meldde zich ook in de gym en werkte een volledig parcours af.

img 1871

Na wederom een uitgebreide lunch stond er voor de spelers weer een ander intermezzo op het programma. In een geïmproviseerde perszaal namen Thijmen Goppel en Manager Voetbalzaken Jeffrey van As plaats achter een tafel. Goppel tekende zijn eerste contract bij ADO Den Haag. Twee en een half jaar, met een optie voor nog een seizoen. Applaus en een warme handdruk van de selectie viel hem ten deel. Als verrassing had ADO Den Haag ook vader Goppel, die op vakantie aan de Turkse Riviera verbleef, uitgenodigd.

In de middag gingen bijna alle spelers naar het veld. Lorenzen en Kanon gingen echter naar de gym, terwijl Erik Falkenburg op bed lag. De middenvelder voelde zich verre van lekker en liet naast de middagtraining ook de avondmaaltijd schieten. Gelukkig nam Donny Gorter wat eten voor hem mee naar boven. De training was prima, de omstandigheden minder. Het was hondenweer. De Haagse jongens zijn echter bikkels: het partijtje 11 tegen 11 was op het scherpst van de snede. Dag zes zit er nu ook weer op. Vrijdag nog een training en natuurlijk de tweede oefenwedstrijd. Tegen Istanbul Basaksehir, de club van Eljero Elia. 

Dagvideo

Fotogalerij