Felle zon, felle spelers

Ontwaken met het ochtendgebed en de zon. Het overkwam de selectie van ADO Den Haag op dag twee van het trainingskamp in Belek. De zon kwam voorzichtig tevoorschijn en het ochtendgebed schalde door de speakers. En het ontbijt riep.

Trainer Fons Groenendijk en zijn staf schotelden de spelers een gevarieerde zondag voor. In de ochtenduren een pittige training op het veld en in de middag werken aan het lichaam in de uitgebreide gym van het hotel.

De zon scheen al stevig op het bolletje toen de selectie het strak gemaaide trainingsveld van het Sueono hotel betrad. Een conditionele prikkel en veel pass- en trapoefeningen werden opgevolgd door een partijspel waarin fel werd gestreden. Niet alleen met elkaar, maar met tegen de scheidsrechter (assistent-trainer Dirk Heesen). Lachend werd de vergelijking met scheidsrechters uit het betaalde voetbal gemaakt. Langs de kant haalde clubicoon Lex Schoenmaker verhalen op uit het verleden en met name zijn periode in de Verenigde Staten. Wie kan er nou vertellen dat hij met legende George Best in het bubbelbad heeft gezeten? Of wie maakte er samen met ‘der Bomber’ Gerd Muller een flesje wijn soldaat? Lex maakte het allemaal mee.

Debutanten en ontmoetingen

Een kleine domper op de training was een lichte kuitblessure voor Mats van Kins. Hoewel al aanwezig tijdens het zomertrainingskamp in Zeeland maakt de Leidenaar samen met Thijmen Goppel en Shaquille Pinas zijn debuut op een buitenlandse trip. Het drietal stelde zich na de lunch uitgebreid voor aan de kijkers van ADO TV en daar toonde met name Goppel een zeer ongewone kant van zichzelf door tijdens het interview prompt in het water te springen. Kijk naar ADO TV en laat u verassen door de speler met de bijnaam Goppie.

debutanten

Mooi moment ook na de training voor Tyronne Ebuehi. ADO Den Haag deelt het veld met Malatyaspor. Bij de nummer tien van de Turkse competitie staan drie Nigerianen onder contract. Tijdens de wissel van ploegen op het veld raakte de verdediger met zijn landgenoten in gesprek. Op de vraag of hij ze kende kon de back trots antwoorden. “Nee, ik had geen idee, maar ze kenden mij wel.” Dat brengt zijn status als Nigeriaans international dus met zich mee. Bij Matalyaspor zitten overigens ook oud-Utrecht aanvaller Nacer Barazite en voormalig Ajacied Murat Yilderim. Met die laatste werkte trainer Fons Groenendijk nog samen en de begroeting was hartelijk. Groenendijk is in het Sueno Hotel een stuk kleiner behuisd dan zijn collega van Galatasaray. De trainer van de nummer twee van Turkije, Fatih Terim, heeft een loge van 400 vierkante meter tot zijn beschikking. Groenendijk doet het met een iets kleinere kamer.

Beesten

Tom Beugelsdijk wordt nog weleens een straatvechter in het veld genoemd. De verdediger liet deze kant ook zien in de middaguren in de gym. Met de bokshandschoenen aan werd hij opgezweept om tot het gaatje te gaan door kickbokstrainer Ed Groven. Met een rood hoofd sloeg en trapte ‘Beugel’ op de zak.

Even verderop zat Wilfried Kanon op de fiets. Hij doet en kan deze dagen niet veel anders en was blij dat hij nu weer eens ploeggenoten om zich heen zag tijdens een activiteit. Tijdens het fietsen keek de Ivoriaan bewonderend naar een YouTube-video over Eric Bailly. De stopper van Manchester United wordt ook wel The Beast genoemd. Ons Beest, Kanon, speelt samen het hem in de defensie van Ivoorkust en keek verlekkerd naar al die verdedigend acties op een rij.

In twee groepen werd er tot het avondeten gewerkt aan het lichaam. En in de avond was het tijd voor het bekijken en analyseren van beelden. Alles in het teken van verbeteren en sterker worden. ADO Den haag pakt de handschoen op. De uitdaging? Een fantastische tweede helft van het seizoen.

Bekijk de het dagverslag van ADO TV

Fotoserie: