Het jaar 2017 bracht ADO Den Haag een flinke portie mooie doelpunten. Van de FIFA-goal van Aaron Meijers tegen Feyenoord tot de fraaie dubbelklapper van Lex Immers tegen Roda JC. Maar wat waren de tien mooiste treffers van ADO Den Haag in 2017? We zetten ze hier in beeld en tekst op een rijtje.

1 - Aaron Meijers: de 1-1 bij Feyenoord-thuis (2-2), op 5 november

Alsof onze eSporter Mitchel Denkers de spelers van ADO Den Haag aan het besturen was. Zo weergaloos was de 1-1 van Aaron Meijers in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-2). De ‘FIFA-goal’ van onze captain is zonder twijfel de mooiste van 2017.

2 - Bjørn Johnsen, de 1-2 bij FC Twente-uit (2-3), op 9 december

Bjørn Johnsen is een lange spits die veelal als aanspeelpunt en targetman van waarde is voor ADO Den Haag, maar de Amerikaanse Noor scoorde met een acrobatisch hoogstandje tegen FC Twente. De Enschedeërs werden, dankzij deze goal van Johnsen en twee treffer van Abdenasser El Khayati, met 2-3 verslagen.

3 - Abdenasser El Khayati, de 0-1 bij Sparta-uit (0-1), op 23 april

Dat Abdenasser El Khayati een patent heeft op het maken van mooie doelpunten, blijkt wel uit dit overzicht. Deze pegel op Het Kasteel was niet alleen schitterend, maar zorgde er ook voor dat ADO Den Haag zich op 23 april veilig speelde in de Eredivisie.

4 – Abdenasser El Khayati, de 1-2 bij Willem II-uit (1-2), op 9 september

Twee keer op rij was Abdenasser El Khayati de uitblinker van ADO Den Haag in de uitwedstrijd tegen Willem II. Met een fraaie curve tekende de fijnbesnaarde technicus op 9 september voor de beslissende goal in Tilburg, waar net als eerder in het jaar met 1-2 gewonnen werd.

5 - Lex Immers, de 2-2 bij Roda JC-thuis (3-2), op 13 december

Twee mooie goals in één wedstrijd maken, het is wel besteed aan Lex Immers. Nadat hij al met een volley trefzeker was in de thuiswedstrijd tegen Roda JC, scoorde hij ook nog met een harde schuiver. Na afloop van de overwinning speelde Immers de hoofdrol in het feest met de fans.

6 - Erik Falkenburg, de 0-1 bij VVV-Venlo-uit (0-2), op 21 oktober

Erik Fa lkenburg heeft een neusje voor de goal en maakt vaak echte spitsendoelpunten. Zo ook in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, toen hij een voorzet van Tyronne Ebuehi in de kruising wist te leggen. Hiermee werd de basis gelegd voor de 0-2 zege in De Koel.

7: Abdenasser El Khayati, de 0-1 bij Willem II-uit (1-2), op 5 april

Nadat hij al twee keer vanaf elf meter trefzeker was geweest, maakte Abdenasser El Khayati op 5 april in Tilburg zijn eerste veldgoal voor ADO Den Haag. Na een heerlijke sleepbeweging vond hij de verre hoek met de binnenkant van zijn schoen. Het was de 0-1 in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II.

8 - Lex Immers, de 1-1 bij Roda JC-thuis (3-2), op 13 december

Hij moest er even geduld voor hebben, maar in de thuiswedstrijd tegen Roda JC op 13 december maakte Lex Immers zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer bij ADO Den Haag. De middenvelder maakte er meteen twee op de koude decemberavond, die wat warmer werd dankzij de 3-2 winst op Roda JC.

9 – Abdenasser El Khayati, de 1-0 bij Sparta-thuis (1-0), op 23 september

Slimme en lepe balletjes, daar houdt Abdenasser El Khayati wel van. De thuiswedstrijd tegen Sparta besliste hij met een mooi verkapt schot. Op een soortgelijke manier scoorde de middenvelder ook tegen Heracles Almelo en FC Twente.

10 – Sheraldo Becker, de 1-0 bij Excelsior-thuis (4-1), op 14 mei

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2016/2017 was het al snel raak. Sheraldo Becker werd diep gestuurd door Dion Malone en schoot hard en laag de 1-0 tegen de touwen. Becker legde de basis voor een 4-1 zege op Excelsior, wat het einde van een seizoen met een mooie inhaalrace betekende.