Wat heeft iedereen genoten! De Open Dag 2017 was echt een geweldige dag. Van heel jong tot oud, iedereen genoot onder een heerlijk zomerzonnetje van de clinics, de geweldige optredens en natuurlijk de spelerspresentatie!

 

De dag begon met de clinics, die op het veld van het stadion werden gegeven door trainers uit de Jeugdopleiding van ADO Den Haag en speelsters van de ADO Den Haag Vrouwen. Binnen 'no time' waren de clinics al helemaal volgeboekt! De voetballertjes waren van tevoren enigszins gespannen om in het grote stadion te mogen spelen, maar eenmaal op het veld werden ze allemaal erg enthousiast en deden nog eens extra hun best, want alle ouders waren op de tribunes aanwezig om de kunsten van de kinderen te bekijken. Terwijl de clinics nog bezig waren, begon de Stadiontour, waarbij iedereen een uniek kijkje kreeg achter de schermen. Van het washok, de kleedkamers tot het ADO Den Haag Museum. Een echte belevenis!

 

Dit jaar werd er gekozen om alle activiteiten op het parkeerterrein voor de hoofdingang van het Cars Jeans Stadion te houden. Een uitstekende keuze, want er was genoeg ruimte voor attracties, de kraampjes, horeca en natuurlijk het podium. Door het lekkere weer stroomde het terrein al vroeg vol met supporters. De terrassen zaten goed gevuld en er stonden rijen bij alle kinderattracties. Diezelfde rijen waren te zien bij de andere kraampjes, zoals die van de Merchandise, waar vele shirts en trainingspakken werden verkocht.

 

Rond 14.00 uur begon het echte hoogtepunt van de dag: de presentatie van de spelersbus en de spelerspresentatie. Vlak voor de mannen het podium op gingen, werd ook de vrouwenselectie en eSporter Mitchel Denkers aan het publiek voorgesteld. In de nieuwe bus kwam de mannenselectie onder luid applaus het parkeerterrein oprijden. Bij het uitstappen werden ze bijna als kampioenen onthaald. Fred Zuiderwijk riep de spelers één voor één op het podium op. Voor iedereen had hij een persoonlijk woordje. Bij de opkomst van iedere speler ging het dak eraf!

 

Na de spelerspresentatie kregen de supporters de kans om een selfie met een speler te maken of een ouderwetse handtekening te scoren. Tot het einde van de middag bleven de spelers daarmee zoet. Maar ze ondergingen het met een brede glimlach. En dat allemaal onder muzikale begeleiding van onder andere DJ Bronx, DJ Billy de Kit, Sidekick, Marc Lapre en Wesley Ponsen. We kunnen terugkijken op een fantastische Open Dag!