Dirk Heesen komt per direct de technische staf van ADO Den Haag versterken. De 47-jarige voormalig verdediger tekent een contract tot het einde van dit seizoen met een optie voor nog twee seizoenen. Heesen zal zich donderdag voor het eerst melden op de club en gaat als een van de assistenten van hoofdtrainer Fons Groenendijk fungeren.

Heesen was als speler van 1992 tot en met 1998 in Haagse dienst. Hij speelde meer dan 250 wedstrijden voor de Residentieclub. De geboren Utrechter kwam verder nog uit voor FC Utrecht, FC Wageningen en TOP Oss. Bij die laatste club begon hij ook zijn trainersloopbaan als assistent.

Als hoofdtrainer bracht Heesen Oss terug vanuit de Topklasse naar de Jupiler League. Heesen werkte verder nog als assistent bij Willem II en als jeugdtrainer bij het Chinese Guangzhou Evergrande. Tot november van het vorig jaar was de oud-verdediger de rechterhand van Jimmy Floyd Hasselbaink bij Queens Park Rangers.

Met de komst van Heesen krijgt de staf van ADO Den Haag een sterk 'Haags' karakter. Met Heesen slaagt ADO Den Haag er in om op dezelfde dag als het vastleggen van hoofdtrainer Groenendijk weer een oud-speler terug naar de club terug te halen. Met Ekrem Kahya komt het aantal voormalig eerste elftalspelers binnen de technische staf op drie.

Foto: Queens Park Rangers