Zeljko Petrovic is niet langer hoofdtrainer van ADO Den Haag. De Directie en de Raad van Commissarissen van de club hebben in goed overleg met Petrovic besloten de samenwerking per direct te beëindigen. 'Alle partijen delen de mening dat dit besluit het meeste perspectief biedt om de vastgestelde doelstelling, behoud van het Eredivisieschap, veilig te stellen.'

"Het was een moeilijke beslissing", aldus Algemeen Directeur Mattijs Manders. "Zeljko heeft een tijd lang met een smalle selectie moeten werken en heeft veel pech gehad met blessures. Daarbij was het ook te vaak onrustig rondom de club, maar geloof mij dat Petrovic iedere dag zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze club, maar soms werkt het gewoon niet meer."

Jeffrey van As (Manager Voetbalzaken): "De spelersgroep is inmiddels uitgebreid en Petrovic heeft er keihard aan gewerkt en er alles aan gedaan, maar wij hebben het idee dat de groep iets anders nodig heeft. In ons gesprek werd duidelijk dat onze trainer het in grote lijnen met ons eens was. Dus hebben wij gekeken naar het belang van ADO Den Haag, en in die lijn een beslissing moeten nemen. Een lastige beslissing, omdat Zeljko een prachtig mens is die het vuur uit de schenen heeft gelopen voor ADO Den Haag en ook in moeilijke tijden een rots in de branding is geweest."

Petrovic werd in de zomer van 2016 benoemd als opvolger van Henk Fraser. De start van het seizoen was veelbelovend met tien punten uit de eerste vier wedstrijden. Uit de daarop volgende zeventien wedstrijden behaalde de club onder Petrovic zeven punten. Inmiddels is ADO Den Haag op de ranglijst gezakt naar plek 16 (welke ADO Den Haag aan het einde van het seizoen zou verplichten tot het spelen van nacompetitie).

Over de opvolging van Petrovic is nog geen beslissing genomen. Van As: "Voorlopig neemt assistent-trainer Ekrem Kahya de honneurs waar. We zullen zo snel mogelijk een beslissing nemen over de invulling van de technische staf voor de rest van dit seizoen."