Hector Hevel zet zijn carrière voort bij AEK Larnaca uit Cyprus. De 20-jarige middenvelder tekent bij de club uit de hoogse Cypriotische divisie een verbintenis voor anderhalf jaar. Het contract van Hevel bij ADO Den Haag zou medio 2017 aflopen.

Hevel is een echte exponent van de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Hij begon in de F1 en werkte zich gestaag op tot selectiespeler. Op 24 oktober 2014 maakte de speler uit Voorschoten zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Hij speelde dat seizoen nog één keer. Vorig jaar mocht Hevel drie maal opdraven in de hoofdmacht van ADO Den Haag. Dit seizoen leek er ook geen basisplek weggelegd voor de Spaanse Nederlander. Maar toch kreeg hij uiteindelijk het vertrouwen van trainer Zeljko Petrovic. Hevel kwam voor de winterstop tot zes Eredivisiewedstrijden. 

Hevel: "Toen Larnaca zich meldde, kon ik dat aanbod niet weigeren. Het is voor mij een droom die uitkomt om bij zo'n club te mogen spelen, die altijd meedoet voor het kampioenschap en ook geregeld Europees voetbal speelt. Maar ik zal altijd met een goed gevoel terugkijken op de dertien mooie jaren bij ADO Den Haag. Hier ben ik gevormd tot de speler die ik nu ben en ik heb er mijn debuut in het betaalde voetbal mogen maken. Ik wil iedereen bij de club, inclusief de fans, bedanken voor de prachtige periode die ik bij ADO Den Haag heb beleefd."

Algemeen Directeur Mattijs Manders over het vertrek van Hevel: "Hector heeft het de afgelopen maanden uitstekend gedaan. Gezien zijn aflopende contract was het logisch dat clubs zich voor hem meldden. Larnaca is voor Hevel een mooie kans in zijn loopbaan. Die wilden we hem niet ontnemen. Het toont bovendien aan dat onze jeugdopleiding uitstekend werk heeft geleverd. Wij wensen Hecor heel veel succes op Cyprus."

Manders vervolgt: "Het is voor ADO Den Haag in de huidige financiële situatie, waarin de club verkeert, moeilijk om spelers met een aflopend contract te behouden, zoals bij Hevel. We zijn in deze transferperiode wel op zoek naar versterkingen, maar dat is best lastig. We houden onze ogen echter wel open voor buitenkansjes. Wij zijn nu heel erg druk bezig een goede groep op de been te kunnen krijgen om de rest van het seizoen mee in te gaan."

ADO TV sprak Hector Hevel over zijn vertrek