Blij verrast keek Tom Beugelsdijk tijdens het ontbijt op dinsdagochtend op. "Gefeliciteerd?? Met Van Gerwen bedoel je?" Een logisch antwoord van de verdediger van ADO Den Haag. Met een aantal ploeggenoten en een deel van de technische staf hadden ze er maandagavond alles aan gedaan om de finale van het WK darts in het hotel te kunnen kijken. Toen dat niet lukte, reisde het gezelschap af naar een restaurant dichtbij het hotel om Van Gerwen wereldkampioen te zien worden. Maar de felicitaties richting Beugelsdijk hadden niets met het gooien van pijlen te maken. Hij is namelijk door het Algemeen Dagblad verkozen tot Hagenaar van het Jaar en op de voorpagina van de regiopagina van de krant werd Tom in de bloemen gezet. "Ja, wat een eer toch hahaha", reageerde de publiekslieveling tegen zijn ploeggenoten. Thomas Meissner, die zich dagelijks verbaast over de populariteit van zijn maatje, liep lachend en hoofdschuddend weg. "Nu weer Hagenaar van het jaar, daar moet je toch heel wat voor doen."

Trainer Zeljko Petrovic feliciteerde Tom met de onderscheiding tijdens de opening van de training. Een applaus viel de verdediger ten deel. Daarna was de lach bij de selectie van ADO Den Haag snel verdwenen. Er stond een zware conditionele training op het programma. Hartslagmeters om en John Nieuwenburg, de fysiektrainer, had een heel programma samengesteld. Ondertussen las hij de resultaten (lees: hartslag) af op zijn laptop, aan de zijkant van het veld. "Nu kan ik nog alleen de hartslag live zien en moet ik de rest later uitlezen, maar in de toekomst zullen we live naar alle resultaten kunnen kijken. Dan zou je dus tijdens de wedstrijd al kunnen zien dat iemand er conditioneel doorheen zit." Keeperstrainer Raymond Mulder had pittige oefeningen voor de doelmannen Setkus en De Boer bedacht. Robert Zwinkels traint voorlopig binnen. De doelman heeft een griepvirus onder de leden maar knapt onder de Spaanse zon wel op.

Na een aantal partijspelen op hoog tempo, waar Aaron Meijers en Dion Malone ook een deel van meededen, was de dorst groot, maar het plezier terug. De groene partij won en de oranje groep moest een diagonaal lopen op het veld. Omdat Gervane Kastaneer zo sportief was, bleef het maar bij een enkele diagonaal. "Doe er maar eentje trainer", riep de aanvaller terwijl hij op de grond een flesje water leegdronk. De trainer was tevreden over de inzet en over de resultaten die Ekrem Kahya en John Nieuwenburg haalden voor de camera bij TV West in de 'wat weet je nog van de eerste helft van het seizoen' kwis. Beide assistenten hadden één vraag goed (van de vijf) en passeerden video-analist Marvin van der Valk. Hij beet een dag eerder het spits af en wist geen vraag goed te beantwoorden. Het zijn overigens lastige vragen.

In de middag was er tijd voor verzorging en rust. En voor een kopje koffie na weer een heerlijke maar gezonde lunch. Uiteraard volgde er nog een tweede training. Een aantal spelers koos voor een tweede sessie in het hotel onder leiding van Ed Coret en Ed Groven. Laatstgenoemde trainde voor zichzelf tussen de bedrijven door. De personal coach van het programma 'Oh oh Besitas' liep alleen op het strand en deed zijn oefeningen in de tuin.

In de door Robbie Ravestein weer gewassen outfits kroop de selectie weer in de busjes richting het trainingsveld. De tweede training van de dag. Een ontspannen uitvoering. Na wat loopwerk stond er voetvolley op het programma. Met een grote glimlach werd er afscheid genomen van het veld. Met een hoofdrol voor Danny Bakker die op fraaie wijze een penalty van Achraf el Mahdioui stopte. Na de training gaf Edouard Duplan aan het AD toe dat hij zijn eigen kussen in de koffer heeft zitten en een goed boek heeft meegenomen. En Jerdy Schouten had zijn eerste grote interview. De jongeling, die 320 dagen niet heeft kunnen voetballen, geniet van het trainingskamp. "Heerlijk om hierbij te zijn. Ik geniet van elke minuut. Of ik kapot ben? Een beetje wel ja, haha."