Op woensdag 9 november bezochten een aantal spelers en stafleden de zieke kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis om hen een leuke middag te bezorgen.

In de gymzaal van het ziekenhuis was het een drukte van belang. Enthousiaste fans, groot en klein, stonden heel geduldig te wachten. Als eerste kregen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen aan de spelers. En er kwamen hele leuke vragen, zoals: ‘mogen jullie hamburgers eten?’, ‘hoeveel bekers hebben jullie gewonnen?’ en ‘hoe hard kan je schieten?’.

Ieder kind mocht op de foto met hun helden en natuurlijk deelden de spelers ook handtekeningen uit. Na een balspelletje met pionnen (‘wie is het snelste met de bal?’) ontvingen de kinderartsen namens ADO Den Haag een voetbal met alle handtekeningen van de spelers. Deze werd uiteraard met veel plezier in ontvangst genomen en krijgt een mooi plekje in het JKZ.

Blijdschap
De dag van Bram, patiëntje in het Juliana Kinderziekenhuis, begon verdrietig omdat hij moest blijven in het ziekenhuis. Maar het bezoek van ADO Den Haag maakte zijn dag weer helemaal goed. Hij fleurde direct op toen zijn idool Tom Beugelsdijk aan zijn bed stond. Een mooie kans voor Bram om aan hem en de andere spelers vragen te stellen. ‘Wie was volgens jullie de beste speler waar je ooit tegen hebt gespeeld?’Een hele goeie vraag van Bram, vonden de spelers. Daar moesten ze wel eerst goed over nadenken. Bram weet het antwoord…

Er werden nog een aantal patientjes in het kinderziekenhuis bezocht. En ook in het Geboortehotel namen de spelers een kijkje bij de kersverse en trotse ouders van hun kindje, net een paar uur oud. De ouders kregen een rompertje met de handtekeningen van de spelers. Het was niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de spelers best spannend.

Inmiddels is het bezoek van ADO Den Haag aan het JKZ een jaarlijkse traditie geworden. Volgend jaar komen we dan ook graag weer terug!

Bekijk hieronder de foto's en video van de dag!

Fotocredits: Studio Oostrum

Fotogallerij

 

Video