Onze Robert Zwinkels, tevens bestuurslid van ADO Den Haag in de Maatschappij, was samen met Nathan Rutjes en Dirk Kuyt genomineerd voor Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016. Nathan Rutjes werd verkozen als winnaar.

Robert Zwinkels: “Ik wil Nathan van harte feliciteren met deze belangrijke prijs die je als voetballer kunt winnen. Wij kunnen als spelers zo veel betekenen voor de samenleving en het is belangrijk dat wij ons dat als speler zijnde ook realiseren en daar naar handelen. Tevens wil ik iedereen bedanken voor haar of zijn stem. Ik blijf met veel plezier de maatschappelijke activiteiten van ADO Den Haag ondersteunen!”

Nathan Rutjes is na Jeroen Zoet, Deniz Türüç, Siem de Jong, Tim Gilissen en Giovanni van Bronckhorst de zesde speler die de prijs in ontvangst neemt. De prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie, een initiatief van de Eredivisie CV en de VriendenLoterij, wordt jaarlijks uitgereikt aan de voetballer die zich het afgelopen seizoen op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij.

De uiteindelijke winnaar is bepaald door een stemming onder het Nederlandse publiek en een vakjury, bestaande uit Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie CV), Michiel Verboven (Managing Director VriendenLoterij), Jaap de Groot (Chef Sport De Telegraaf) en PSV-doelman Jeroen Zoet (Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015).

De Vriendenloterij is als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie betrokken bij de prijs. Michiel Verboven, Manager Director VriendenLoterij: “Door een prijs uit te reiken aan een Eredivisiespeler die zich zeer betrokken toont bij de maatschappij, stimuleren wij spelers om zich bewust te zijn van hun voorbeeldrol. We moedigen hen aan zich in te blijven zetten voor een sterkere samenleving en mensen die het minder getroffen hebben een steuntje in de rug te geven.”