Sheraldo Becker is vanaf vandaag speler van ADO Den Haag. De 21-jarige buitenspeler zet zijn handtekening onder een contract dat hem voor de komende 3 jaar aan ADO Den Haag bindt. Becker komt over van Ajax, waar zijn verbintenis nog een jaar door liep.

"Ik ben zeer onder de indruk van Sheraldo en heb er alles aan gedaan om hem te overtuigen om voor ADO Den Haag te kiezen"

- Zeljko Petrovic

Becker, die in elke leeftijdsklasse als jeugdinternational speelde, is een snelle buitenspeler die op de linker- en rechterflank uit de voeten kan. Het afgelopen anderhalf jaar speelde de Amsterdammer op huurbasis voor PEC Zwolle. In 32 wedstrijden kwam hij 5 keer tot scoren. In 2013 stapte de aanvaller van de jeugdopleiding van Ajax over naar het beloftenteam dat uitkomt in de eerste divisie. Na 30 wedstrijden en 5 goals volgde de overstap naar eredivisieclub PEC Zwolle.

ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic had al enige tijd zijn zinnen op Becker gezet en is dan ook blij dat de buitenspeler zijn handtekening in Den Haag gezet heeft. "Ik ben zeer onder de indruk van Sheraldo en heb er alles aan gedaan om hem te overtuigen om voor ADO Den Haag te kiezen. Door zijn komst heb ik veel meer mogelijkheden voorin. Zijn snelheid is een wapen en door zijn komst zijn de mogelijkheden van de selectie weer uitgebreid".

Becker heeft bewust voor ADO Den Haag gekozen. "De trainer heeft mij overtuigd. Na anderhalf jaar bij Zwolle keerde ik terug in Amsterdam waar ik niet in de plannen voorkwam. Ik was mij ervan bewust dat ik de goede keus moest maken. Na gesprekken met Petrovic wist ik dat ik in Den Haag zou vinden wat ik zocht. En dat er veel vertrouwen in mijn zou zijn. Ik ben blij dat alles rond is en ik hoop snel van grote waarde voor het elftal te zijn."

Sheraldo Becker zal maandag aansluiten bij de selectie van ADO Den Haag.