ADO Den Haag-coach Zeljko Petrovic heeft Aaron Meijers verkozen tot aanvoerder voor komend seizoen. Als reserve-captain is Edouard Duplan aangewezen. Tom Beugelsdijk wordt de derde aanvoerder.

Meijers is inmiddels een van de spelers die het langst bij de selectie van ADO Den Haag zit. De linksback kwam in 2012 over van RKC Waalwijk. Daarvoor speelde de 28-jarige Meijers vier seizoenen voor FC Volendam, waarmee hij zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Met die club veroverde de geboren Delftenaar in 2008 de titel in de Jupiler League. Datzelfde deed hij drie jaar later met RKC Waalwijk. Meijers staat nog tot 2018 onder contract in Den Haag.

Meijers is blij met zijn uitverkiezing, maar werd niet door de keuze van de trainer verrast. "Ik was vorig seizoen al tweede aanvoerder achter Thomas Kristensen. Maar in het veld droeg ik al vaak de band en ook tijdens de voorbereiding op dit seizoen. Maar dat neemt niet weg dat ik vanaf nu de echte aanvoerder van ADO Den Haag ben en dat maakt mij wel erg trots en ik zie het als een grote eer. De band zorgt niet voor extra druk. Ik weet wat het inhoudt en ik kan het aan."

Petrovic heeft niet lang getwijfeld over de keuze voor Meijers als aanvoerder. "Aaron droeg vorig seizoen de band al en dit alles tot tevredenheid van de spelersgroep en de staf. Aan zaken die goed zijn moeten we niet veel veranderen. Ik heb groot vertrouwen in Aaron en dat geldt voor de hele spelersgroep. Met hem, Duplan en Beugelsdijk praat ik vaak over de trainingen en over de tactische plannen die ik in mijn hoofd heb. Vandaar dat zij bij afwezigheid van Aaron de band zullen dragen."