Het was vroeg verzamelen vanmorgen in het Kyocera Stadion. Met de slaap nog in de ogen meldde de eerste speler zich rond een uur of half acht. Bepakt en bezakt voor een week onder de rook van Eindhoven, in Leende. Net als voorgaande jaren belegt de club het trainingskamp in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in het Brabantse plaatsje. De bus zette zich rond half negen in beweging en arriveerde rond half elf op het parkeerterrein van hotel Jagershorst. De zon scheen en met name voor Dino Nunes. De verzorger heeft Portugese roots en dus stond hij vanochtend met een Portugese vlag aan vlaggenstok de selectie op te wachten. Nunes was zondagavond met materiaalverzorger Rob Ravestein al in Leende aangekomen. Hartelijke felicitaties vielen hem ten deel. Ook van Fransman Edouard Duplan, hoewel die eerlijk bekende zich wel eens beter te hebben gevoeld.

De selectie van coach Zeljko Petrovic nam vervolgens intrek in het voor de ploeg gereserveerde gedeelte. Buiten stonden in de zon blinkende fietsen de selectie al op te wachten. Na een kort hapje en drankje bestegen de spelers het ijzeren ros. Reisdoel was het sportpark van voetbalvereniging aan DOSL, waar twee gladgeschoren grasmatten al klaar lagen om in gebruik genomen te worden. Aan de Hans van Breukelenweg overheerste de gastvrijheid. Een warm welkom van de voormalig voorzitter, een korte rondleiding en de training kon beginnen. 24 spelers onderwierpen zich aan een hersteltraining onder leiding van fysiek trainer John Nieuwenburg. Alleen Dion Malone bleef binnen om samen met fysiotherapeut Edwin Coret aan zijn herstel van een liesblessure te werken. De keepers werden deze maandag onder meer met tennisracket en tennisbal getraind door Gianni Kamperveen.

Daar bleef het de eerste training ook bij. In het hotel kon geluncht en gerust worden. Ravestein verrichte een heldenklus door alle gewassen spullen met behulp van zon en de tocht toch op tijd droog te krijgen voor de tweede training die in een prachtige avondzon werd afgewerkt. Passen, trappen en een positiespel. Supporters waren er uiteraard ook. In dit geval liefhebbers uit de buurt en Hagenaars die tegenwoordig in of rondom Leende wonen. Ook een oud diender van de Haagse politie gaf, zoals elk jaar, een teken van leven langs het trainingsveld. Hij ging op de foto met zijn inmiddels vierde telg die Tommie genoemd is. Geboren op de dag dat Tom Beugelsdijk scoorde tegen sc Heerenveen. En met deze plaat werd de eerste trainingsdag afgesloten. Ook Malone meldde zich op het veld. Maar ook deze keer weer apart met Coret. De kop is eraf. Dag 1 in Leende zit er op.

Bekijk ook het videoverslag: