ADO Den Haag heeft zich donderdag versterkt met middenvelder Achraf El Mahdioui. De 20-jarige speler komt over van Jong Ajax, waarvoor hij afgelopen seizoen zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. El Mahdioui ontpopte zich daar snel tot een vaste waarde. De geboren Amsterdammer tekent voor drie jaar bij ADO Den Haag en gaat met nummer 6 spelen.

El Mahdioui werd in 2013 toegelaten tot de jeugdopleiding van Ajax. Wim Jonk, voormalig hoofd jeugdopleiding bij de Amsterdammers, ontdekte hem eind 2012 bij amateurclub Zeeburgia. El Mahdioui begon bij Ajax in de A2, maar mocht al snel meedoen bij de A1. De middenvelder werd in zijn eerste seizoen direct verkozen tot ‘Talent van de Toekomst’ als grootste talent in de jeugdopleiding bij Ajax. Daarmee kwam hij in een rijtje te staan met onder andere Davy Klaassen, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Afgelopen seizoen maakte El Mahdioui deel uit van Jong Ajax. Hij debuteerde op 18 september 2015 tegen Go Ahead Eagles in de Jupiler League. In totaal wist de Amsterdammer in 23 wedstrijden drie maal tot scoren te komen. Hij schopte het zelfs tot aanvoerder.

Volgens El Mahdioui is ADO Den Haag de ideale club om zichzelf verder te ontwikkelen. "Ik kom natuurlijk uit de Jupiler League. Of ik al klaar ben voor de Eredivisie zal moeten blijken. Ik zal daarvoor mijn stinkende best moeten doen op de training. Ik hoop in ieder geval op zoveel mogelijk speelminuten. Ik ben een controlerende middenvelder die graag het spel verdeelt. Met mijn goede trap kan ik een medespeler voor de goal zetten. Ik hoop daarmee van waarde te kunnen zijn voor de club."

Hoofdtrainer van ADO Den Haag, Zeljko Petrovic, is verguld dat de club El Mahdioui heeft vastgelegd. "Met Achraf halen we een erg talentvolle middenvelder in huis. Dat heeft hij de afgelopen jaren bij Ajax wel bewezen. Het zegt ook genoeg dat veel buitenlandse clubs hem binnen wilden halen. Dat Achraf dan voor ADO Den Haag kiest, is een compliment voor onze club. We gaan de komende jaren ongetwijfeld veel plezier aan Achraf beleven."