Roland Alberg vertrekt per direct bij ADO Den Haag om aan de slag te gaan bij de Amerikaanse club Philadelphia Union. Hij tekent een contract voor twee jaar bij de club waar Earnest Stewart sinds afgelopen maand Sportief Directeur is. Philadelphia Union komt uit in de hoogste Amerikaanse divisie, de MLS.

In september 2013 nam ADO Den Haag Roland Alberg over van het Turkse Elazýðspor. Uiteindelijk speelde hij 75 wedstrijden voor ADO Den Haag waarin hij 16 doelpunten maakte.

Technisch Manager John Metgod bekeek alle mogelijkheden: “We hebben de afgelopen weken uitgebreid met Roland gesproken en alle mogelijkheden bekeken ten aanzien van zijn aflopende contract deze zomer. Ook de optie om het contract te verlengen is besproken, maar daar zijn we niet uitgekomen. De overeenkomst met Philadelphia Union biedt daarom voor alle partijen een goede uitkomst. Wij krijgen een mooie vergoeding en hij maakt de gewenste stap naar een andere club.”

Wij bedanken namens de club Roland voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem veel sterkte in zijn verdere carrière.