Na de mooie 0-2 zege op Feyenoord van afgelopen zondag is de focus bij ADO Den Haag weer gericht op de tegenstander van aanstaande zaterdag: Roda JC. Trainer Henk Fraser genoot deze week nog wel na van de overwinning: "Dat kan ik niet ontkennen. Zeker na de nederlaag tegen De Graafschap van een paar dagen eerder. In de voorbereiding op Roda JC-thuis hebben we veel positieve punten uit het duel met Feyenoord gehaald. Zo waren we heel alert op afvallende bal en fungeerde we echt als team. Dat moeten we de komende wedstrijden vasthouden."

Ebecilio
Deze week werd bekend dat ADO Den Haag middenvelder Kyle Ebecilio de rest van dit seizoen huurt. Daar is Fraser erg blij mee. "Hij is een speler met voetballend vermogen, die niet bij de minste clubs heeft gespeeld. Ik heb hem nog meegemaakt bij Jong Oranje. Qua breedte in de selectie hebben we Kyle hard nodig, zeker omdat we Alberg kwijt zijn. Bakker en Jansen doen het goed op het middenveld, maar iedereen moet beseffen dat we komende de duels ook punten moeten pakken en daarom veel verschillende spelers nodig hebben."

Roda JC
Fraser vindt het moeilijk de kracht van Roda JC in te schatten, vanwege de vele mutaties afgelopen transferperiode. "We weten niet wat hun specifieke kwaliteiten zijn. Maar als je puur naar de resultaten kijkt, blijken ze lastig te verslaan. Daardoor heeft Roda JC een boost gekregen. Ze verloren wel voor de beker tegen Feyenoord. Dat kan in ons voordeel zijn, zeker omdat het ook een verlenging was bij die wedstrijd. Maar hun trainer Darije Kalezic zet zijn spelers vast op scherp."