ADO Den Haag heeft tot op heden 22 personen geïdentificeerd die zich afgelopen zondag tijdens het duel ADO Den Haag-Ajax schuldig hebben gemaakt aan kwetsende en discriminerende spreekkoren.

Het zijn de eerste resultaten van een maandag gestart onderzoek. Dit onderzoek leverde in eerste instantie een dadergroep van totaal 20-30 personen op waarvan er nu 22 geïdentificeerd zijn. Onder meer de geavanceerde apparatuur waar ADO Den Haag sinds een aantal jaren over beschikt heeft wederom een snelle identificatie mogelijk gemaakt.

De 22 daders wordt met onmiddellijke ingang een lokaal stadionverbod voor onbepaalde tijd aangezegd tot het moment dat ze een definitieve strafoplegging van ADO Den Haag of de KNVB krijgen opgelegd. Deze personen is het vanaf heden verboden thuis en uitwedstrijden van ADO Den Haag te bezoeken. De daders zijn schriftelijk op de hoogte gebracht van deze onmiddellijk ingaande sanctie. Middels dit schrijven zijn de geïdentificeerde personen tevens in kennis gesteld van het voornemen van ADO Den Haag om een eventuele geleden financiële schade op de daders te verhalen.

Begin volgende week zal een delegatie van de KNVB het Kyocera Stadion bezoeken om kennis te nemen van de onderzoeksresultaten. Ook zal ADO Den Haag begin volgende week de onderzoeksresultaten op verzoek overleggen aan het Openbaar Ministerie. Het OM gaat beoordelen of de resultaten voldoende aanleiding geven voor een strafrechtelijke vervolging.