De zevende en laatste dag startte met een stevige regenbui maar transformeerde zich later in een ideale dag om het trainingskamp in Sotogrande te besluiten. Een dag na de wedstrijd tegen KV Mechelen trainde de selectie van trainer Henk Fraser nog één keer op de polovelden van de Ayala Polo Club. Niet alle spelers klommen voor de laatste keer aan boord van de busjes. Meijers, Wormgoor, Duplan en Zuiverloon herstelden liever van blessures of inspanningen in de hotelgym onder leiding van Edwin Coret. De rest liep uit of speelde voetvolley.

Het laatste deel van de training bestond uit een partij op het scherp van de snede. Tot tevredenheid van onze coach uiteraard die vervolgens met tevredenheid terugblikt op zeven dagen Zuid Spanje. "Als groep zijn we nog dichter bij elkaar gekomen en er is keihard gewerkt", vertelt Fraser glunderend. "Er is hier een goede basis gelegd voor de tweede helft van het seizoen".

Hector Hevel en verzorger Dino Nunes hadden er de hele week op gehoopt en zagen tijdens de allerlaatste lunch hun wens in vervulling gaan. Er werd vis paella geserveerd. Een maaltijd die gelukkig bij iedereen in de smaak viel zodat er met een culinair topgevoel afscheid kon worden genomen van de eetzaal.

Alle spullen stonden of lagen stipt half vijf aan boord van de bus richting het vleigveld van Malaga. Onderweg bleek ook Django Wagner tot een groot gedeelte van de selectie spreekwoordelijk een stukje mee te rijden.

Na wat hangen, praten, lachen en inchecken op het vliegveld vertrok om tien voor half negen de HV 6118 volgepakt richting Nederland. Net als op de heenweg compenseerde de vriendelijkheid van de stewardessen het gebrek aan beenruimte. ADO Den Haag keerde kort voor middernacht terug op Nederlandse bodem en kan terugkijken op een goed trainingskamp ik Zuid-Spanje!