Op dinsdagmiddag gaf ADO Den Haag een aantal zieke kinderen de middag van hun leven. Zes selectiespelers en drie stafleden brachten een bezoek aan het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag. Er werden kinderen bezocht op de poli, op de verpleegafdeling, in het geboortecentrum en in het Ronald McDonaldhuis.

ADO Den Haag-spelers Martin Hansen, Tom Beugelsdijk, Mathias Gehrt, Dion Malone, Ruben Schaken en Robert Zwinkels waren nauwelijks binnen toen ze al meerdere malen werden herkend. De kinderen wilden graag met hen op de foto. Ook stond er in de gang een tafelvoetbalspel. Vanzelfsprekend speelden de voetballers een spel tegen de kinderen.

Gabriëlle Bianchi van het JKZ legde uit wat het bezoek voor zieke kinderen betekent. “Het brengt een middagje vrolijkheid. Het is afleiding van alle toestanden waarin deze kinderen zich bevinden. We proberen zo vaak mogelijk zulke activiteiten voor ze te organiseren.”

Na een tijdje vertrokken de spelers, samen met trainers Henk Fraser en Ekrem Kahya en Technisch Manager John Metgod, naar de verpleegafdeling en het geboortecentrum. Hier bezochten zij onder andere Jayden, een tien weken te vroeg geboren baby. Zijn moeder is ADO Den Haag-fan in hart en nieren. Ook gingen de spelers langs bij Liandy Koeiman. Hij werd letterlijk uit de operatiezaal gereden door een gang vol met voetballers. Liandy had zijn been gebroken. Samen met de spelers bedacht hij een doel: zo snel mogelijk weer echt voetballen, in plaats van FIFA spelen.

Schaken was onder de indruk van het JKZ: “Zelf heb ik drie kinderen, dus ik beleef dit bezoek als vader. Als je hier rondloopt, wordt je automatisch heel dankbaar. Je beseft hoe gezegend je bent met gezonde kinderen en je kan alleen maar heel veel respect opbrengen voor de zieke kinderen en hun ouders.”

In het Ronald McDonaldhuis werd de middag afgesloten. Het huis is een speciaal onderkomen voor de familie van de zieke kinderen. Daar wonen zij tijdelijk. Zo kunnen ouders rust vinden, maar ook dichtbij hun kind zijn. De spelers kregen van de bewoners een rondleiding en als klap op de vuurpijl hadden zij zelfs een taart voor ze gebakken!

Hieronder kunt u een fotoserie bekijken.