Donderdag werd er vooral veel gesproken over De Drone. Want hoofdtrainer Henk Fraser had een dag eerder verteld dat zijn middagtraining gefilmd zou worden met een drone om precies te kunnen zien wat er op het veld gebeurde. Binnen de staf en spelersgroep was het een stuk minder onderwerp van gesprek dan bij de bezoekers.

Zoon Randell Fraser kwam speciaal naar Leende om de drone te besturen. Onder toeziend oog van een aantal fotografen en nieuwsgierige toeschouwers ging de mini helikopter rustig de lucht in en legde de training vast zoals de technische staf graag wilde. Samen met de spelers kan hierdoor nog beter worden gekeken of ruimtes goed gebruikt worden in een partijspel.

Net voor de training riep Fraser sr. alle mannen bij elkaar om aan te kondigen wie de nieuwe aanvoerders worden dit seizoen. Thomas Kristensen zal de band dragen met Aaron Meijers en Vito Wormgoor als zijn vervangers. De gehele groep applaudisseerde voor dit bericht.

's Morgens was er ook al getraind bij DOSL. Een uitgebreide warming up vol oefeningen, vooral veel gericht op de buikspieren, Nol Hornix had weer vele zware maar grappige oefeningen uit de hoge hoed getoverd. Dit werd gevolgd door fanatieke partijtjes vier tegen vier.

De warmte speelde voor het eerst parten, tot nu toe was Leende vooral gehuld in regen en donkere hemels. Donderdag was flink warm, extra water stond dan ook steeds klaar voor de spelers. Vrijdag nog één training en dan gaat de groep al weer terug richting Den Haag.