Maandagmorgen vroeg is de selectie afgereisd naar Leende, net onder Eindhoven. Daar werd de selectie allerhartelijkst ontvangen, de medewerkers van het hotel en de vrijwilligers bij het trainingscomplex van de plaatselijke club DOSL zijn inmiddels voor de spelers die al wat langer bij onze club zitten bekenden. Na het inchecken en het nuttigen van wat fruit en yoghurt ging iedereen op de fiets naar het trainingsveld.

De ochtendtraining was vrij rustig, even de spieren losgooien. Voor de spelers althans, de keepers waren een veld verderop hard aan het werk met Arno van Zwam. Op een veld met een keurig bord erop: Verboden te betreden vanwege onderhoud. Maar als het om ADO Den Haag gaat wordt alles geregeld, ook een extra veld waar nodig. Ook bij slecht weer en veel regen zoals op deze dag.

Na de lunch en twee uurtjes rust vertrok de groep wederom richting trainingsveld. Dit keer voor een uitgebreidere sessie met veel pittig loopwerk voor en na de partij en oefeningen van Nol Hornix om op te warmen. De training werd gefilmd door analist Marvin van der Valk; de regen hield hem zelfs niet tegen, er werd gewoon een paraplu over de camera die op 9 meter hoogte stond gespannen.

Het partijspel was stevig, vooral veel coaching vanuit beide verdedigingen was waar het om draaide. Thomas Kristensen en Dion Malone sloegen dit deel even over vanwege hun 90 minuten afgelopen zaterdag, zij liepen hun rondjes een veld verderop. Daar was fysiektrainer Hornix bezig met oefeningen voor een aantal jonkies zoals Nieuwenhuijs en Korte. De herstellende Wilfried Kanon, hij onderging een knieoperatie aan het eind van vorig seizoen, deed al behoorlijk veel mee.

Dinsdag staan er wederom twee trainingen op het programma.