Nadat de selectie deze week diverse fysieke testen had afgelegd was het op vrijdag 26 juni dan eindelijk tijd voor de eerste groepstraining op het veld. De eerste training met bal. Onder applaus van een groep supporters op de Haaglanden Tribune deed de selectie haar warming-up na een eerste woordje van Henk Fraser in de kring, waarna de training werd begonnen met stabiliteitsoefeningen bij fysiektrainer Nol Hornix. Verder bestond de training uit passen/trappen en een positiespel puur gefocust op balbezit.

Goed om te zien was het ook dat Wilfried Kanon weer op het veld stond om oefeningen met de bal te doen en dus op de goede weg terug is! Dit was weer de eerste keer dat hij met een bal mocht trainen na een zomerstop vol trainingen in de gym. Net voor de groepstraining trainde hij met John Nieuwenburg.

Na de training wachtte Jesse de spelers op op de spelersbrug. Door een operatie aan zijn achillespezen zit Jesse voorlopig in een rolstoel, maar zijn vriendje, zusje en hij werden opgevrolijkt door de spelers die de rolstoel onder tekenden met handtekeningen.

De komende week wordt er uiteraard getraind, het eerste oefenwedstrijd staat gepland op zaterdag 4 juli om 17.00 uur, traditioneel bij en tegen stadsgenoot H.V.V. Laakkwartier.