Jong Oranje-coach Remy Reijnierse heeft Danny Bakker geselecteerd voor Jong Oranje en wel voor het internationale jeugdtoernooi in het Franse Toulon. Hij zit bij de 25 spelers die uitverkozen zijn uit de 39 jongens in de voorselectie. De 43e editie van dit internationaal aansprekende, vriendschappelijke toernooi vindt dit jaar van woensdag 27 mei tot en met zondag 7 juni plaats. Nederland neemt het in groep A op tegen Costa Rica, Verenigde Staten, Qatar en Frankrijk.

Programma Jong Oranje op ‘Festival International Espoirs de Toulon’

Datum    Wedstrijd    Locatie
Woensdag 27 mei 17.00 uur    Nederland - Costa Rica    Stade Léo-Lagrange
Vrijdag 29 mei 17.00 uur    Verenigde Staten - Nederland    Stade Perruc Hyeres
Zondag 31 mei 19.00 uur    Nederland - Qatar    Stade Louis Hon
Donderdag 4 juni 19.00 uur    Frankrijk - Nederland    Stade de Lattre
Zondag 7 juni 17.00 uur    Wedstrijd om derde/vierde plaats    Stade Mayol
Zondag 7 juni 19.30 uur    Finale    Stade Mayol

Keeperstrainer Arno van Zwam zal de komende interlandperiode invallen bij het Nederlands elftal, hij vervangt daar Patrick Lodewijks die door zijn diep treurige familiesituatie zal ontbreken in de staf van Oranje. Van Zwam wordt bij Jong Oranje, waar hij normaal keeperstrainer is, worden vervangen door een collega.

Op woensdag 20 mei speelt Suriname een officieuze interland tegen Curacao. Roland Alberg, Gianni Zuiverloon en Dion Malone zijn uitgenodigd voor dat duel, net zoals afgelopen woensdag voor de Suriprofs. In het duel van de Suriprofs, onder leiding van coaches Henk Fraser en Aaron Winter, tegen Jong Ajax stonden Zuiverloon en Malone in de basis, Alberg had helaas ziek af moeten melden. De Suriprofs wonnen met 2-1. Bij tegenstander Curacao is Papito Merencia wederom geselecteerd.

We wensen al onze internationals heel veel succes!