De dag begon voor een aantal spelers al wat vroeger dan voor de rest van de ploeg, omdat zij startten met een bokstraining bij trainer Ed Groven. Maar om half elf vertrok iedereen voor de eerste keer richting het trainingsveld. De velden, net als de afgelopen vier jaar toen ADO Den Haag ook hier op deze plek was, zagen er weer keurig en bijna uitnodigend uit. Fysiektrainer Nol Hornix zag die uitnodiging in ieder geval meteen en ging met de groep aan de slag met rek- en strekoefeningen en versterkende oefeningen voor hun hele lichaam.

Na zo'n half uur kwam er pas een bal uit de zak en werd er getraind op passen en trappen en waren er kleine partijtjes op basis van balbezit. Gezamenlijk werd er geluncht in het hotel, er waren wat interviews voor bijvoorbeeld de trainers Fraser, Kahya en Van Zwam en Martin Hansen, maar ook voor materiaalman Rob Ravestein en toen was het even tijd voor rust. Gianni Zuiverloon skypte even met zijn jarige zoontje. De spelers verwerkten de eerste training op hun kamers en rond vier uur gingen de vijf bussen weer terug naar het veld, waar de Engelse ploeg Peterborough de buurman is op het net lager gelegen veld.

De tweede training was erg uitgebreid, zwaar en lang. Fysiektrainer Nol Hornix kon precies op zijn laptop zien hoeveel meters de spelers aflegden in de partijtjes, wat hun topsnelheid was enzovoort, het gps systeem wat de spelers droegen leverde weer veel informatie op. De partijtjes, 12 stuks, waren fel en verliepen veelal in een wervelend tempo. Na het avondeten werden er door de staf nog beelden geanalyseerd, ook de trainingen worden dit jaar gefilmd, en zochten de spelers vermoeid de kamers op. Morgenvroeg, dinsdag 6 januari, gaat hun programma verder.

De foto's zijn wederom van Laurens Lindhout.

Dit trainingskamp wordt mede mogelijk gemaakt door Sir Winston Leisure Centre.