Laatste nieuws

Er zijn weer drie spelers van de eerste mannenselectie opgeroepen voor een nationale ploeg. Kilian Nikiema, Sekou Sylla en Silvinho Esajas ontvingen afgelopen periode allemaal een oproep waardoor ze zich vanaf komende week mogen melden bij hun nationale selecties. Nikiema komt in actie voor Burkina Faso, Sylla komt uit voor Guinee en Esajas is opgeroepen voor de nationale ploeg van Suriname.

Kilian Nikiema (Burkina Faso)

Voor doelman Kilian Nikiema en Burkina Faso zijn er weer twee wedstrijden voor de kwalificatie voor de Afrika Cup van volgend jaar. De Burkinese voetbalploeg zit in poule L samen met Malawi, Senegal en Burundi. In totaal is er plaats voor 24 teams op de Afrika Cup en kwalificeren alle nummers één en twee van de twaalf poules zich voor het continentale eindtoernooi dat zal plaatsvinden in Marokko. Burkina Faso is de kwalificatie goed begonnen. De ploeg van Nikiema staat momenteel bovenaan met vier punten.

Burkina Faso - Burundi
10 oktober, 21:00
Ouagadougou, Burkina Faso
Afrika cup kwalificatie

Burundi - Burkina Faso
13 oktober, 18:00
Abidjan, Ivoorkust
Afrika cup kwalificatie

Sekou Sylla (Guinee)

Ook voor Sekou Sylla zijn er weer twee wedstrijden in de kwalificatie voor de Afrika Cup. De verdediger die uitkomt voor Guinee, zit in een poule met DR Congo, Ethiopië en Tanzania. Alleen de teams die op plek één of twee eindigen in de poules van vier kwalificeren zich voor de continentale eindronde. Guinee heeft de eerste twee kwalificatiewedstrijden verloren en staat daarmee tot nu toe op de laatste plek.

Guinee - Ethiopië
11 oktober, 18:00
Yamoussoukro, Ivoorkust
Afrika cup kwalificatie

Ethiopië - Guinee
14 oktober, 21:00
Abidjan, Ivoorkust
Afrika cup kwalificatie

Silvinho Esajas (Suriname)

Silvinho Esajas is wederom opgeroepen voor het nationale team van Suriname. Voor Suriname staan er twee CONCACAF Nations League-duels op het programma. De Surinamers zitten in poule A met Guatemala, Costa Rica, Guadeloupe, Guyana en Martinique. In de eerste twee wedstrijden wist Suriname één keer te winnen. Daarmee staat het team dat onder leiding is van Stanley Menzo nu op de derde plek in de poule. Esajas moet nog wachten op zijn debuut voor de Surinaamse ploeg.

Suriname – Costa Rica
12 oktober, 00:00
Paramaribo, Suriname
CONCACAF Nations League

Suriname – Guyana
16 oktober, 02:00
Paramaribo, Suriname
CONCACAF Nations League