Na de 2-3 zege in Doetinchem heeft ADO Den Haag een goede uitgangspositie in de return tegen De Graafschap. In het eigen Bingoal Stadion wordt zaterdag om 20:00 uur afgetrapt voor de tweede en beslissende confrontatie in de eerste ronde van de Play-Offs. Een gelijkspel of overwinning is voldoende om door te gaan naar de tweede ronde, waarin de nummer zestien van de Eredivisie de tegenstander zal zijn. Mocht het ADO Den Haag lukken om de volgende ronde te bereiken, dan spelen de Hagenaars op woensdag 22 mei om 18:45 uur een thuiswedstrijd. Maar zover is het nog niet, eerst zullen we zaterdag 100% moeten geven. In deze Alles Over vind je de benodigde informatie voor jouw wedstrijdbezoek. Heb je nog geen ticket, lees dan goed de informatie over kaartverkoop door. Een fijne wedstrijd alvast!

Feiten en weetjes

  • Drie op rij?: ADO Den Haag won de laatste twee wedstrijden tegen De Graafschap in alle competities (5-3 en 2-3) en kan voor de derde keer minimaal drie duels op rij met de Superboeren winnen in alle competities (eerder 3 in 1976-1977 en 4 in 1988-1992).
  • Hoog doelpuntengehalte: ADO Den Haag scoorde zelf in laatste drie wedstrijden in alle competities telkens minimaal twee keer (7 goals) maar zag de tegenstander dit ook doen (ook 7 goals) en kan dit voor het eerst sinds mei-augustus 2012 in vier duels op rij in alle competities overkomen (toen 4 in de Eredivisie).
  • Trefzekere Superboeren: De Graafschap kwam in de laatste veertien uitduels in de play-offs om promotie/degradatie tot scoren (21 goals), enkel Excelsior wist een langere reeks neer te zetten dan de Superboeren (15 duels, 32 goals).
  • Haagse Paling: ADO’s Henk Veerman (33 jaar, 82 dagen op de wedstrijddag) was in de laatste vier duels in alle competities telkens bij een goal betrokken (3 goals, 1 assist) en kan na Luuk de Jong (33j, 189d in maart 2024) de oudste speler worden van een Nederlandse club die in vijf opeenvolgende duels bij een goal betrokken is dit seizoen: De Graafschap-speler Jeffry Fortes (35j, 55d) kan zelfs de oudste speler dit seizoen worden die dit doet.

Kom op tijd (en het liefst met OV of met de fiets)!

De kaartverkoop voor het duel tegen De Graafschap gaat hard. Dat is goed nieuws, want de ploeg kan de steun van zoveel mogelijk supporters gebruiken. Dit betekent echter wel dat het druk gaat worden. Daarom is de oproep om op tijd te komen naar de wedstrijd. Zo verspreiden we de drukte aan de stadionkassa's en de toegangspoorten. Mocht je nog niet hebben besloten op welke manier je naar het stadion komt, dan raden we aan de auto te mijden. Vrijwel alle parkeerkaarten zijn namelijk uitverkocht. Kom dus het liefst met openbaar vervoer, met de fiets of lopend. Dat is ook nog eens duurzamer.

Ticket bestellen voor de wedstrijd? Zorg dat je je ADO Den Haag-account compleet maakt!

Let op: voor het play-off duel tegen De Graafschap is het mogelijk om per geïdentificeerd ADO Den Haag-account één ticket te bestellen. Kaarten zijn enkel online te verkrijgen en dus niet te koop aan de stadionkassa, uitgezonderd kinderkaarten die wel nog aangekocht kunnen worden op de wedstrijddag. Lees hier alles over de kaartverkoop.

Volg onderstaande vier stappen voor het compleet maken van jouw ADO Den Haag-account

1. Registreer een nieuw ADO Den Haag account en vul alle gegevens in.
2. Klik binnen je ADO Den Haag-account op mijn gekoppelde accounts en schaf voor EUR 1,- een ADO Den Haag-account aan
3. Identificeer je account middels een iDIN-check.
4. Let op: de iDIN-check is na maximaal 24 uur afgerond (doe je dit binnen 24 uur tot de wedstrijd, dan is het ook mogelijk om je te identificeren in de Fanstore of bij een stadionkassa). De status van je identificatie vind je in je ADO Den Haag-account onder het kopje identificeren. 

Extra toelichting over dit proces (+instructievideo's) kun je vinden op adodenhaag.nl/registratie.

BTN TICKETS

Informatiekassa en kinderkaarten
Op de wedstrijddag dient de stadionkassa als informatiepunt en voor de aanschaf van kinderkaarten. Ben je als volwassenen geregistreerd en heb je een kaart aangeschaft, dan kun je bij de stadionkassa maximaal twee (extra) kinderkaarten aanschaffen. Dit gaat op basis van legitimatie (ID of Paspoort) en dient met PIN te worden voldaan. De verstrekte kaarten zullen duidelijk als kinderkaarten herkenbaar zijn.

STADIONKASSA'S OM 17:00 UUR OPEN; FANSTORE ZATERDAG VANAF 14:00 UUR GEOPEND

De stadionkassa's openen drie uur voor aanvang van de wedstrijd dus vanaf 17:00 uur kun je er terecht voor vragen over kaartverkoop. Voor de wedstrijd tegen De Graafschap is de Fanstore vanaf 14:00 uur geopend. Mocht je onze gehele collectie alvast online willen bekijken of bestellen, bekijk dan onze webshop! Let op: het nieuwe thuisshirt is alleen te koop als pre-order in de webshop en is dus nog niet te koop in de Fanstore in het stadion.

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. Seizoenkaarthouders hebben reeds bij de Seizoenkaart een muntje ontvangen. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage. 

ADO Den Haag wenst iedereen alvast een hele fijne wedstrijd!