Met nog slechts één speelronde in de Keuken Kampioen Divisie te gaan, wordt het steeds meer duidelijk wat de mogelijke route voor ADO Den Haag in de Play-Offs gaat zijn. Na afgelopen vrijdag is het in ieder geval duidelijk dat De Graafschap de tegenstander in de eerste van drie potentiële rondes zal zijn. Het is echter nog onduidelijk of ADO Den Haag eerst thuis of uit zal gaan spelen tegen de Superboeren. In dit artikel praten we je bij over de mogelijke routes van ADO Den Haag in de Play-Offs en vind je informatie over de kaartverkoop.

Scenario 1: ADO Den Haag eindigt als vijfde (huidige situatie)

In de huidige situatie (ADO Den Haag eindigt boven De Graafschap) zullen de Hagenaars voor de heenwedstrijd aan moeten treden in De Vijverberg in Doetinchem op dinsdag 14 mei 21:00 uur. De return wordt in het Bingoal Stadion afgewerkt op zaterdag 18 mei 20:00 uur. De laatste ronde zal bepalen wie er op plek vijf eindigt. ADO Den Haag speelt in de laatste speelronde van de competitie thuis tegen Jong PSV. De Graafschap gaat op bezoek bij FC Emmen, dat nog strijdt om een plek in de nacompetitie. 

virtueel schema
Het huidige virtuele schema voor de Play-Offs.

Scenario 2: ADO Den Haag eindigt als zesde

Mocht ADO Den Haag in de laatste speelronde de vijfde plek aan De Graafschap laten, dan begint de ploeg van trainer Darije Kalezic met een thuiswedstrijd op hetzelfde tijdstip als in scenario 1 (dinsdag 14 mei 21:00 uur). Vier dagen later zal ADO Den Haag op bezoek gaan in Doetinchem voor de return. Dit duel zal ook om zaterdag 18 mei 20:00 uur gespeeld worden.

Mogelijke (halve) finale Play-Offs

De winnaar van de dubbele confrontatie speelt in de tweede ronde (halve finale) tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Op dit moment is dat Excelsior Rotterdam, maar de ploeg uit Rotterdam is nog in een heftige strijd verwikkeld met RKC Waalwijk. Ook Heracles Almelo is nog niet zeker van nog een jaar Eredivisie. Indien ADO Den Haag de halve finale bereikt speelt het op woensdag 22 mei 18:45 uur een thuiswedstrijd en wacht op zaterdag 25 mei 20:00 uur de return. De finales van de Play-Offs worden gespeeld op dinsdag 28 mei 20:00 uur en op zondag 2 juni 18:00 uur. 

Tickets play-offs

Zoals bekend zijn er dit seizoen strikte voorwaarden van toepassing op het aankopen van kaarten voor thuiswedstrijden van ADO Den Haag en dat zal ook voor de wedstrijden in de Play-Offs gelden. Voor alle thuiswedstrijden in de Play-Offs is een volledige registratie en identificatie van het ADO Den Haag-account vereist voor het aankopen van een ticket. Dit betekent dat je in ons systeem over een geïdentificeerd ADO Den Haag-account moet beschikken. Daarbij mag je tijdens thuiswedstrijden in de Play-Offs maximaal één kaart per account aankopen. Zorg er dus voor dat ook een vriend, vriendin, familielid of kennis zelf een registratie en identificatie doorloopt als je daar normaal een extra kaart voor bestelt. Via www.adodenhaag.nl/registratie leggen wij stap voor stap uit hoe dit proces in zijn werk gaat. De kaartverkoop voor de eerste ronde van de Play-Offs gaat zo snel mogelijk na de laatste competitiewedstrijd van start als het duidelijk is wat de definitieve route voor de Play-Offs voor ADO Den Haag gaat zijn.

Seizoenkaarthouders
Seizoenkaarthouders die de Seizoenkaart reeds verlengd hebben zullen de kaart, wanneer tegenstander en tijdstip definitief zijn, terugvinden in de online ticketomgeving. De hardcard Seizoenkaart zal niet geldig zijn als toegangsbewijs voor de play-offs. Huidige Seizoenkaarthouders die ervoor hebben gekozen de Seizoenkaart niet te verlengen, hebben uiteraard de mogelijkheid om één kaart aan te schaffen met hun account. Iedereen in het bezit van een Seizoenkaart hoeft dus niet te identificeren zoals hierboven toegelicht.