Het is een mooie week voor Jort van der Sande. Door zijn goede spel en zijn vierde doelpunt op rij in het met 3-0 gewonnen duel van FC Emmen verdiende de aanvallende middenvelder een plekje in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. Na de zeperd tegen VVV-Venlo was het voor het gemoed positief dat er overtuigend werd gewonnen van de ploeg uit Emmen. Van der Sande: “Gezien de resultaten van de concurrentie hadden we de punten tegen VVV goed kunnen gebruiken. Daarom is het lekker als je ze vervolgens tegen FC Emmen wel overtuigend pakt.”

De prestaties kunnen van Jort van der Sande kunnen niet los gezien worden van de resultaten van ADO Den Haag. De Brabander is namelijk al bij vijftien doelpunten betrokken in de competitie en heeft daarmee een groot aandeel in de Haagse doelpuntenproductie. “Ik ben hier naartoe gehaald voor de doelpuntenproductie en assists. Dat moet je dan natuurlijk nog maar waar zien te maken, maar gelukkig gaat dat goed.”

Met TOP Oss staat vrijdag de volgende lastige tegenstander voor de deur. Afgelopen maandag zetten de Ossenaren SC Cambuur met 1-2 opzij en dat heeft de ploeg vertrouwen gegeven voor het treffen van komende vrijdag. Jort verwacht daarom een lastig potje. “We verwachten een ploeg die rekening houdt met onze kwaliteiten en een niet al te aanvallende speelstijl zal gaan hanteren. Het is aan ons om daar omheen te kunnen voetballen. Ik hoop dat we daarom snel het initiatief kunnen nemen.”

Bekijk hieronder de gehele voorbeschouwing op TOP Oss – ADO Den Haag met Jort van der Sande.