Afgelopen maandag kon doelman Kilian Nikiema na de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (6-0) een nieuwe clean sheet bijschrijven. Als keeper is het natuurlijk altijd fijn om de nul te houden, zeker als daar een paar goede reddingen aan ten grondslag liggen. In de eerste helft tegen de Utrechtse beloftenploeg hield Nikiema met een paar goede reddingen het doel schoon. Het gaf een goed gevoel, zei de Burkinees international voor de camera van ADO TV. "Het was fijn weer eens de nul te houden, zeker aangezien het een tijdje geleden was."

Het is voor Nikiema persoonlijk een bijzonder seizoen, want nog nooit keepte hij wekelijks op het hoogste niveau. Sinds de blessure van Hugo Wentges staat de 20-jarige sluitpost wekelijks onder de lat bij ADO Den Haag. In het begin was dat wel even wennen, zo zegt hij zelf. "De eerste wedstrijden waren wel even lastig, want het is heel anders dan jeugdvoetbal. Er worden veel meer lange ballen gespeeld en er wordt over het algemeen minder risico genomen. Daarnaast moet je elk duel scherp zijn en vanaf het begin tot het eind aan staan. Het wordt gelukkig steeds makkelijker, want ik raak eraan gewend."

Niet alleen bij ADO Den Haag gaat het Nikiema voor de wind, ook op internationaal niveau mag de talentvolle keeper zich laten zien. Als vaste waarde van de nationale ploeg van Burkina Faso mag hij elke interlandbreak op pad met de equipe van bondscoach Hubert Velud. Afgelopen week nog zat de selectie in Marokko, waar het 30 graden was. Qua temperatuur was het dus even een overgang toen Nikiema weer in Nederland terugkeerde. Toch maakt het Nikiema niet veel uit en legt hij uit dat het fijn is om hier te zijn. Vrijdag wacht namelijk alweer de volgende wedstrijd tegen Helmond Sport waar de focus nu op moet. "Afgelopen twee duels hebben we vier punten gepakt. Tegen Helmond Sport willen we weer drie punten pakken. Het wordt een belangrijke wedstrijd."

Bekijk hieronder het gehele interview met Kilian Nikiema bij ADO TV.