Matteo Waem keert vrijdag met ADO Den Haag terug op een voor hem vertrouwde plek. De afgelopen drie seizoenen speelde de Belgische centrale verdediger voor de Sterrendragers en maakte hij afgelopen zomer de stap naar Den Haag. Een overstap die hem tot nu toe goed bevalt. "Sinds kort heb ik een eigen appartement en ben ik helemaal gesetteld. Ik heb het fantastisch naar mijn zin bij ADO Den Haag." Bij ADO TV liet Waem zijn licht schijnen over de komen de wedstrijd, tegen een ploeg die hij goed kent.

Als de 23-jarige verdediger gevraagd wordt naar zijn verwachtingen voor de confrontatie met MVV Maastricht dan heeft hij daar een heel duidelijk antwoord op. "Het zal een beladen wedstrijd worden met veel strijd. Gaat het voetballend niet? Dan zal het in de onderlinge duels beslist moeten worden. We moeten 100% gefocust spelen. In De Geusselt kunnen namelijk rare dingen gebeuren."

De talentvolle defensieve kracht kent de sterktes en zwaktes van de ploeg, maar maakt geen onderscheid in de verschillende linies. "Ze hebben van de voorste tot de achterste linie goede spelers. Vooral Kostons is een speler om op te letten. Hij had vorig jaar een heel goed seizoen." Ook over bijvoorbeeld MVV-doelman Romain Matthys is de nummer 4 van ADO Den Haag te spreken. "Die haalt soms de moeilijkste ballen uit de winkelhaak. Ik verwacht dus dat het een moeilijk duel gaat worden."

De Haagse ploeg is al een aantal weken ongeslagen, maar het lukte afgelopen vrijdag niet te winnen van Telstar, ondanks de vele kansen. "Het resultaat was inderdaad niet top. Desondanks waren we wel oppermachtig, creëerden we veel kansen en hebben we weinig weggegeven. Ik denk dat de manier waarop we spelen herkenbaar is voor supporters en dat we al goed op elkaar zijn ingespeeld. We weten wat we moeten doen en dat willen we vrijdag weer laten zien."

Het gehele interview met Matteo Waem in aanloop naar MVV Maastricht - ADO Den Haag is hieronder te bekijken.