Met de wedstrijd tegen FC Den Bosch in aantocht kan aanvoerder Kürşad Sürmeli zich eindelijk gaan opmaken voor zijn eerste officiële minuten in het shirt van ADO Den Haag. De middenvelder moest vanwege een schorsing, die hij meenam van zijn vorige club, de eerste twee duels noodgedwongen toekijken. De Turks-Nederlandse voetballer zag zijn ploeggenoten prima voetballen tegen De Graafschap, maar helaas niet de drie punten meenemen. In het tweede duel ging het mis tegen Roda JC en verloor de Haagse ploeg kansloos met 0-3 in eigen huis. "Maar die wil ik liever vergeten. We moeten vooruit kijken naar de volgende waar we met zijn allen gebrand zijn om revanche te nemen", aldus de aanvoerder van de formatie van trainer Darije Kalezic.

De 28-jarige middenvelder was de eerste aankoop van ADO Den Haag in de voorbereiding op dit seizoen en had de gehele voorbereiding meegedraaid met het team. Hij heeft dus even moeten wachten om zijn eerste minuten te gaan maken. Je zou zeggen dat je er ongeduldig van zou worden. Zelf kijkt hij er nuchter naar: "Tuurlijk wil je meedoen, maar ik had me er al op voorbereid. Als je niet anders kan doen dan toekijken hoop je op het beste resultaat." Vrijdag zullen we Sürmeli met de band om zijn arm het veld van Stadion De Vliert zien betreden, want kort voor het begin van het seizoen werd de ervaren middenvelder gekozen tot aanvoerder. "Ik hartstikke blij en trots om aanvoerder te mogen zijn van deze mooie club. Maar, met of zonder band, ik ben een prater in het veld en probeer altijd mijn teamgenoten aan te sturen dus daarin zal het precies hetzelfde zijn." 

Als je Sürmeli op de training volgt dan zie je het veel terug. Hij is veel in gesprek met zijn ploeggenoten, druk wijzend en sturend, en veel bezig met zijn jongere teamgenoten. Een rol die hem goed past. "Dingen die de trainer graag wil zien probeer ik over te brengen. Het is belangrijk dat ervaren jongens die taak op zich nemen in het veld, aangezien niet iedereen bereikbaar is voor de coach gedurende de wedstrijden. Aan mij, en anderen, is het de taak om ervoor te zorgen dat de taken voor iedereen duidelijk zijn."

Bekijk hieronder het gehele item van ADO TV met aanvoerder Kürşad Sürmeli in aanloop naar FC Den Bosch - ADO Den Haag.