ADO Den Haag heeft een nieuwe aanwinst voor het komende seizoen binnengehaald. De club heeft de 32-jarige Henk Veerman aangetrokken als nieuwe spits. De boomlange aanvaller is vandaag medisch gekeurd en wordt voor een jaar gehuurd van FC Volendam, met een optie tot koop.

Veerman begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van FC Volendam waar hij eveneens is doorgebroken in het betaalde voetbal. Na een succesvolle periode maakte de geboren Volendammer de overstap naar SC Heerenveen en later naar FC St. Pauli. Na twee seizoenen in de tweede Bundesliga keerde Veerman terug naar het Noorden, waar hij vervolgens nog anderhalf seizoen uitkwam voor Heerenveen en opnieuw een belangrijke rol vervulde. Hierdoor dwong hij in januari 2022 een transfer af naar FC Utrecht. Uiteindelijk keerde Veerman vorig seizoen terug naar zijn vertrouwde thuishaven; FC Volendam. Hier tekende hij een contract tot medio 2025. Zodoende is Veerman, in ieder geval, tot de zomer van 2024 in Haagse dienst.

(L-R)

Joris Mathijsen is verheugd over de komst van Henk Veerman bij ADO Den Haag: "Henk is een zeer getalenteerde spits die zijn kwaliteiten al heeft bewezen op verschillende niveaus. Hij is groot, sterk en heeft scorend vermogen. We zijn ervan overtuigd dat hij een waardevolle toevoeging zal zijn aan ons team en dat hij onze voorhoede zal versterken. ADO Den Haag heet Henk van harte welkom bij de club en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

"Ik ben enthousiast om bij ADO Den Haag te spelen en kijk uit naar de uitdagingen die het nieuwe seizoen met zich meebrengt.”, aldus Henk Veerman over zijn transfer naar ADO Den Haag. “Ik zal mijn uiterste best doen om de club en de supporters trots te maken met mijn prestaties op het veld.”

(L-R)