ADO Den Haag treft vrijdag met FC Dordrecht de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie. Het is de laatste wedstrijd van ADO Den Haag in eigen huis van dit seizoen én het laatste thuisduel van Dick Advocaat als trainer van de Haagse club. De laatste thuis is altijd bijzonder en dat zal vrijdag niet anders zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd herdenken we hen die ons ontvallen zijn door een minuut lang te klappen. Na de wedstrijd worden de Karel Jansen Trofeeën uitgereikt aan de beste speler, grootste talent en de topscorer van het huidige seizoen, zowel van de mannen als de vrouwen. Een aantal leuke feiten en weetjes en alles wat je verder nog moet weten voor de wedstrijd tegen de Dordtenaren hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Feiten en weetjes

  • Winning streak: ADO Den Haag won elk van de laatste vier thuisduels met FC Dordrecht in alle competities en boekte de grootste thuiszege van vorig seizoen op de Schapenkoppen (5-1).
  • In het boekje: Geen ploeg kreeg dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer rode kaarten dan ADO Den Haag (7 – net als FC Eindhoven), de laatste competitiejaargang met meer rode prenten voor ADO is 2009/10 (8 in de Eredivisie).
  • Tackles: FC Dordrecht maakte dit KKD-seizoen de gedeeld meeste tackles (727, net als Heracles), maar maakte tegelijkertijd ook de meeste overtredingen van alle ploegen in de competitie (496).
  • Vijf op rij?:Thomas Verheydt, die in de vorige speelronde zijn honderdste goal in de Eerste Divisie maakte, kan voor het eerst sinds januari 2022 in vijf opeenvolgende competitieduels tot scoren komen (toen 8).

Minuut applaus

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen we traditiegetrouw stilstaan bij hen die ons dit seizoen ontvallen zijn. Dit zullen we doen door voor de aftrap één minuut lang te applaudisseren. Net als bij voorgaande jaren willen we tijdens deze minuut op grote schermen foto’s laten zien van fans en/of andere betrokken bij ADO Den Haag die ons het afgelopen seizoen ontvallen zijn.

Karel Jansen Trofeeën

Meteen na het laatste fluitsignaal is het tijd voor de uitreiking van de Karel Jansen Trofeeën. De prijzen voor beste speler, het grootste talent en topscorer van dit seizoen worden dan uitgereikt op het veld. De topspcorerstitels zullen naar Thomas Verheydt en Liz Rijsbergen gaan en de andere vier worden morgen na afloop van de wedstrijd bekendgemaakt. 

ALLEEN ONLINE KAARTVERKOOP

Iedereen met een ADO Den Haag-account heeft de mogelijkheid om twee kaarten te bestellen, enkel online. (Halve) Seizoenkaarthouders kunnen naast de kaart die recht geeft op toegang nog één kaart bijbestellen voor een vriend, familielid of kennis. Hiervoor is wel een (nieuwe) registratie met identificitie-check vereist. Houd rekening met een eenmalige verwerking van 24 uur. Volg éénmalig onderstaande stappen, dan kun je in de toekomst gemakkelijk een kaart aanschaffen. Let op: kaarten zijn niet te koop aan de stadionkassa.

Informatiekassa en kinderkaarten
Op de wedstrijddag dient de stadionkassa enkel als informatiepunt (geopend vanaf 17:15 uur) en voor de aanschaf van kinderkaarten. Ben je als volwassenen geregistreerd en heb je een kaart aangeschaft, dan kun je bij de stadionkassa maximaal twee kinderkaarten aanschaffen. Dit gaat op basis van legitimatie (ID of Paspoort) en dient met PIN te worden voldaan. De verstrekte kaarten zullen duidelijk als kinderkaarten herkenbaar zijn.

Nog geen registratie? 
Doorloop eenmalig de stappen via adodenhaag.nl/registratie
Lukt het onverhoopt niet je te registreren? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volledig geregistreerd? 
Heb je bovenstaande registratie en verificatieproces al eerder doorlopen? Dan kun je direct en gemakkelijk jouw kaart bestellen via onderstaande button.

BTN TICKETS 

 

FANSTORE VANAF 14:00 GEOPEND: 40% KORTING OP HET UITTENUE

Op de wedstrijddag is de Fanstore vanaf 14:00 uur geopend. Daarbij is de huidige korting van 40% op de uit- en keepersshirts zeker een extra reden om een bezoek te brengen aan onze Fanstore. Mocht je onze collectie al willen bekijken, bezoek dan onze webshop!

korting keepersuit app

ROOKVRIJ BINGOAL STADION

Het Bingoal Stadion is net als alle andere Nederlandse voetbalstadions, met ingang van het seizoen 2020/2021, een rookvrij stadion. ADO Den Haag vindt het belangrijk dat het Bingoal Stadion rookvrij is en zal hier dan ook strenger op toezien.

Een extra reden voor strenger toezicht is ook het feit dat er diverse controles zijn geweest van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Hierbij is geconstateerd dat het op teveel plekken mis gaat. Vooralsnog blijft het bij een waarschuwing, maar bij volgende controles kunnen boetes volgen. ADO Den Haag zal eventuele boetes één op één doorbelasten aan de overtreders. 

PROGRAMMABOEKJE

Lees hieronder het wedstrijdmagazine van ADO Den Haag - FC Dordrecht.

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC Dordrecht, seizoen 2022-2023