Supportersvereniging SV Haagsche Bluf en ADO Den Haag houden een vervelend gevoel over aan het treffen met Heracles. Niet alleen vanwege het resultaat maar vooral ook vanwege een vuurwerkbom die in de gracht ontplofte vlak voor het einde van de wedstrijd. Laat duidelijk zijn dat alle partijen er alles aan is gelegen niet te vervallen in oude (onwenselijke) situaties, hetgeen boetes, (on-)voorwaardelijke sluiting van tribunes en andere straffen tot gevolg heeft.  

‘Zeer frustrerend’, zegt Diego de Jong, voorzitter supportersvereniging Haagsche Bluf. SVHB, ADO Den Haag en de lokale driehoek werken keihard aan het voorkomen hiervan. Normalisering van maatregelen staat op het spel. Dit heeft geleid tot een verruiming op kaartverkoop en ook dat sfeeracties weer tot de mogelijkheden behoren. Vanwege onderling vertrouwen kon er o.a. voor de wedstrijd een enorm spandoek herrijzen en is het vertrouwen, dat dit niet met vuurwerk gepaard zou gaan, niet geschaad! Des te treuriger is het dat één bezoeker, waarvan we ons afvragen of het een supporter betreft, een behoorlijke afstand aflegt om onze club in diskrediet te brengen’.

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, aangezien de man nooit had kunnen weten of er zich kinderen, medewerkers of medesupporters bevonden op de plek waar de vuurwerkbom tot ontploffing kwam. Dankzij camerabeelden en goed handelend optreden van stewards en politie is de verdachte, een man uit Ermelo, direct geïdentificeerd. Gezamenlijk zullen we ons inzetten om de verdachte hard te straffen. Dit middels een stadionverbod van 15 jaar en het verantwoordelijk stellen voor alle gevolgschade, waaronder gemiste inkomsten, die uit deze onbezonnen actie voortvloeien.