Vorige week won ADO Den Haag knap van koploper PEC Zwolle met 3-1 in eigen huis. Daarmee bleef de ploeg van trainer Dick Advocaat voor de tiende keer op rij ongeslagen. Door de goede resultaten staan de Hagenaars er uitstekend voor in de derde periode. De laatste weken geeft de Haagse formatie achterin niet veel weg, een opvallend gegeven. Tyrese Asante, die vandaag voor de camera stond bij ADO TV, heeft daar een verklaring voor. "De trainer heeft gehamerd op de organisatie en dat we vanuit de nul moeten spelen. Dat betaalt zich nu uit in de wedstrijden. Per wedstrijd krijgen we minder kansen tegen."

Bij de vraag of de overwinning tegen de PEC Zwolle de mooiste van het seizoen tot nu toe is, reageert de verdediger koel. "Die tegen Go Ahead Eagles was ook leuk. Maar bij ons gaat het om de punten. Hoe mooi dat gaat, maakt voor ons niet uit. Als je maar wint." De Hagenaars wachten in ieder geval spannende weken waarin er veel wedstrijden achter elkaar volgen én de beslissing valt voor de derde periode. Nog slechts drie wedstrijden duurt die derde periode en daarvan moet ADO Den Haag er minimaal twee winnen. Toch wil Asante niet te ver vooruitkijken. Hij bekijkt het liever wedstrijd voor wedstrijd. 

De eerstvolgende wedstrijd is tegen FC Den Bosch. Aankomende zondag wordt er om 12:15 uur afgetrapt voor het duel in speelronde 26.. Een taaie tegenstander, zo bleek ook vorig seizoen. De Hagenaars boekten een zwaarbevochten 0-1 zege op de Bosschenaren vorig seizoen. Dit seizoen zal het team weer op zijn hoede zijn, volgens Asante. "We zijn niet in de positie om ze te onderschatten. Het zal ook dit seizoen weer een lastige pot worden. We kunnen hele goede zaken doen als we winnen dus die drie punten zouden heel lekker zijn."

Bekijk hieronder het gehele interview met de voorbeschouwing op de wedstrijd van zondag tegen FC Den Bosch.