Na twee teleurstellende nederlagen op rij tegen Helmond Sport en VVV-Venlo moet ADO Den Haag morgen weer aan de bak. In Velsen-Zuid staat het uitduel tegen Telstar op het programma voor de Hagenaars. Tyrese Asante stond vandaag voor de camera van ADO TV en blikte vooruit op komende wedstrijd, maar kwam ook nog even terug op afgelopen week. "Deze week zijn er dingen gedaan die nodig waren en hebben we goede gesprekken gehad met elkaar. Nu gaat de volle focus op morgen, we moeten namelijk door."

Het duel tegen Telstar is de één na laatste voordat er een korte WK-break is en ADO Den Haag bijna vier weken geen wedstrijd heeft. Na de confrontatie met De Witte Leeuwen wacht woensdag in eigen huis het competitieduel tegen Roda JC Kerkrade. Twee wedstrijden die elkaar sneller opvolgen dan normaal. "Misschien is dat wel even fijner, anders had je langer moeten wachten tussen de twee duels. Je hebt nu twee kansen om jezelf te ontwikkelen en wat er vrijdag fout gaat kun je woensdag oppakken en proberen te herstellen", geeft de 20-jarige verdediger aan bij ADO TV.

Telstar is maar liefst acht duels op rij ongeslagen en het zal dus zeker geen gemakkelijke opgave worden voor de ploeg van trainer Dirk Kuijt. Asante is toch positief gestemd. "We moeten hard blijven werken en daar met volle moed heen gaan. We hebben al eerder dit seizoen gezien dat we ongeslagen ploegen zoals PEC Zwolle en FC Eindhoven kunnen verslaan. We moeten dus vanuit onze eigen kracht spelen." De ontmoeting met Telstar betekent ook het weerzien met een aantal oude bekenden, zoals Cain Seedorf en Jonathan Mulder, die afgelopen seizoen nog voor ADO Den Haag uitkwamen. "Ik heb met Cain nog wel eens contact en hebben deze week nog gebeld. Hij zei dat we ons borst nat mochten maken, haha."

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Tyrese Asante in aanloop naar Telstar - ADO Den Haag.