ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht maar stond uiteindelijk toch maar met één punt in handen. Ook Thomas Verheydt zag na het goede begin de wedstrijd kantelen. "We begonnen goed aan de wedstrijd. We legden onze wil op en we gaven druk op de tegenstander. Maar op een gegeven moment zag je dat er een aantal ballen verkeerd gingen en toen sloop er wat angst in. Dat is vervelend want dan gaat het niveau naar beneden en gingen we achteruit voetballen in plaats van naar voren, met lef".

Dat met lef voetballen is waar deze week binnen de groep veel over is gesproken. "We zitten niet in het stadium om voorzichtig te gaan voetballen. We moeten volle bak vooruit en met Haagse Bluf. Op trainingen proberen we plezier te houden en met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd te gaan". Aldus Verheydt, die door afwezigheid van Boy Kemper nu aanvoerder van het team is. "In principe verandert er niet zo veel. Ik probeer altijd al de jonge jongens op sleeptouw te nemen, nu komt er iets meer bij maar dat geeft niet, ik neem het graag op me.

Thomas is één van de ervaren jongens en weet als geen ander hoe hij de andere spelers kan helpen in deze situatie. "Het is gewoon keihard werken. Er komt van buitenaf wat druk bij, maar dat moeten wij als spelersgroep van ons af zien te houden. Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben en hopelijk door er plezier in te houden komen de resultaten ook".

Aanstaande vrijdag treft ADO Den Haag met koploper PEC Zwolle een lastige tegenstander. "PEC is een goede ploeg. Dat we aan de bak moeten is zeker, maar dat moeten we in deze fase tegen elke tegenstander. Het kan positief werken als je zo'n grote ploeg nu verslaat. Daarna heb je twee weken geen wedstrijd en kan je doorbouwen".