Afgelopen zaterdag werd een intensieve week afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. ADO TV sprak na de wedstrijd met hoofdtrainer Dirk Kuyt die tevreden terugkijkt op het trainingskamp in Noordwijk en Zeist: “Er is goed gewerkt en er zijn twee goede wedstrijden gespeeld tegen serieuze tegenstanders. Ook vandaag moesten ze aan de bak. De ploeg die 60 minuten heeft gespeeld heeft dat prima gedaan maar vergat zichzelf te belonen. Uiteindelijk maakt de groep van 30 minuten het verschil omdat de eerste groep met zoveel intensiteit gespeeld heeft.”

Net als tegen Jong PSV kwamen er ook deze wedstrijd veel jonge jongens in actie. “Ik ben erg tevreden over alle spelers, maar zeker ook over de jongens van onder 21. Ik wil graag met een groep van 20 veldspelers werken en 4 keepers. Op het moment dat er iets met die spelers gebeurt dat zitten de jongens van onder 21 dichtbij en schroom ik niet ze een kans te geven.”

De coach kijkt positief terug op de afgelopen week waarin keihard werd getraind door de selectie. “Ik kijk positief terug . De groep heeft heel hard gewerkt en twee keer een goede prestatie geleverd in de wedstrijden. Buiten het veld hebben we ook goede meetings gehad.”

Dirk Kuyt is zo’n anderhalve maand aan de slag als hoofdtrainer van ADO Den Haag en dat bevalt hem uitstekend. “Er is veel werk te doen bij ADO Den Haag. De groep is fris een heeft veel energie en ik heb een mooie staf mogen samenstellen. Ik merk dat de staf goed klikt met elkaar, de spelers onderling goed klikken en dat de samenwerking tussen staf en spelers goed is. Er is veel positiviteit, dat proberen we vast te houden en te bewaken. We willen elke dag sterker worden als team zodat we klaar zijn voor de start van de competitie.”

Bekijk het interview van ADO TV.