ADO Den Haag heeft Dirk Carlson vastgelegd. De 24-jarige verdediger had een aflopend contract bij FC Erzgebirge Aue en komt transfervrij over van de club uit de 2. Bundesliga. Carlson tekent voor twee seizoenen bij ADO Den Haag. 

*Dirk Carlson* of ADO Den Haag

Carlson die in Portland, Oregon geboren is maar ook de Luxemburgse nationaliteit bezit speelde al 44 interlands voor de nationale ploeg van Luxemburg. In clubverband speelde de verdediger vanaf het seizoen 2019/2020 in Duitsland. Voordat hij de overstap maakte naar FC Erzgebrige Aue kwam hij twee seizoenen uit voor SC Karlsruher. Afgelopen seizoen kwam Carlson tot 28 optredens in alle competities maar helaas kon degradatie met zijn voormalig werkgever niet voorkomen worden. Carlson heeft 44 interlands achter zijn naam staan voor Luxemburg. ''Ik kijk uit naar een nieuw avontuur in een voor mij nieuwe competitie. De doelstellingen zijn duidelijk en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen" aldus Dirk Carlson. 

*Dirk Carlson* of ADO Den Haag

''Daryl Janmaat - Technisch manager ADO Den Haag. ''Carlson heeft laten zien dat hij een stabiele factor kan zijn bij een ploeg in de 2. Bundesliga. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft hij al de nodige ervaring en weten we wat we in huis halen. Carlson is onderscheidend dankzij zijn sterke fysiek in combinatie met zijn uitstekende techniek.