ADO Den Haag heeft Daryl Janmaat per direct voor twee seizoenen aangesteld als nieuwe Technisch Manager. Janmaat hangt daarmee zijn voetbalschoenen aan de wilgen en zal zich volledig gaan focussen op een nieuwe rol binnen de club.  

Janmaat startte zijn loopbaan als profvoetballer bij ADO Den Haag waar de verdediger in 2007 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Hierna kwam hij uit voor respectievelijk sc Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford voordat hij eind 2020 terugkeerde naar het oude nest. Op 7 september 2012 maakte Janmaat zijn debuut voor het Nederlands elftal en kwam uiteindelijk tot 34 interlands. Daryl Janmaat was actief op één eindronde, het WK van 2014, waarin hij als wingback basisspeler was in het elftal van bondscoach Louis van Gaal. Met deze nieuwe stap komt er een einde aan zijn carrière als profvoetballer. 

Algemeen Directeur Edwin Reijntjes: “Afgelopen periode hebben we veel gesproken met Daryl over zijn toekomst. Natuurlijk had hij hier nog een spelerscontract voor een seizoen, maar afgelopen tijd werd het duidelijk dat hij zich wilde gaan focussen op een tweede carrière in het betaald voetbal. Wij zien hem als de perfecte kandidaat voor deze rol. Gezien zijn verleden bij de club en het netwerk dat hij heeft opgebouwd zijn wij ervan overtuigd dat hij deze rol uitstekend kan vervullen. We zijn blij dat we deze echte clubman behouden en de ruimte te kunnen geven zichzelf te ontwikkelen.”

(L-R)

Daryl Janmaat over de keuze om te stoppen en zijn nieuwe rol binnen de club: “ADO Den Haag is echt mijn club en heb geen seconde spijt gehad van mijn terugkeer naar de club anderhalf jaar geleden. Ondanks dat ik nog een contract had voor een jaar ben ik gaan twijfelen of ik wel door wilde gaan als voetballer. Mijn ambitie is om in de voetbalwereld actief te blijven, maar dan wel in een andere rol. Toen ik de kans kreeg om deze functie te vervullen bij ADO Den Haag heb ik dan ook niet lang hoeven twijfelen. Ik ben heel blij met deze fantastische kans en wil daarom de club bedanken voor het vertrouwen in mij. In deze functie zal ik mijn ervaringen van de voetbalwereld en het netwerk dat ik gedurende mijn profcarrière heb opgebouwd goed kunnen gebruiken. Dit is een ideale stap voor mij.”