Na een bizarre ontknoping van het seizoen mocht het uiteindelijk niet zo zijn. In de finale van de play-offs greep ADO Den Haag, na strafschoppen, naast het promotieticket voor de Eredivisie. Ondanks deze teleurstelling mogen we niet vergeten dat de spelers en technische staf van ADO Den Haag dit seizoen een fantastische prestatie hebben geleverd. Wij zijn trots op ons team en de prestatie.

Een zeer tumultueus seizoen met zes punten in mindering, een trainerswissel, uitgestelde wedstrijden en wedstrijden zonder publiek eindigde uiteindelijk in de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. We hoeven niet uit te leggen hoe dat afliep, dat heeft iedereen kunnen zien. Tegelijkertijd willen we wel het moment aangrijpen om hoofdtrainer Giovanni Franken, de volledige technische staf en de spelers te bedanken voor de geweldige prestatie die zij dit seizoen hebben neergezet. Met gepaste trots kijken we terug op afgelopen seizoen waarbij nieuwe helden opstonden en een herkenbaar Haags team werd gecreëerd dat strijdbaar was en karakter toonde.  

giovanni

Giovanni Franken
Giovanni Franken zal aan het begin van seizoen 2022/2023 niet in dezelfde rol als hoofdtrainer terugkeren, hij zal zich komend seizoen gaan richten op het behalen van zijn UEFA PRO diploma. Tegelijkertijd is er vanuit ADO Den Haag een enorme waardering voor hetgeen Giovanni Franken bij ADO Den Haag heeft bereikt sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer. ADO Den Haag zou Franken dan ook graag willen behouden als trainer bij de club. Franken zal door de komst van een nieuwe trainer en dito staf geen deel meer uitmaken van de staf van de eerste selectie voor aankomend seizoen.

Edwin Grünholz
Edwin Grunholz zal volgend jaar niet meer terugkeren bij ADO Den Haag. In onderling overleg is besloten om het contract met de assistent te ontbinden. Ook Edwin Grünholz willen we natuurlijk nadrukkelijk bedanken voor zijn bijdrage aan de sportieve prestaties van afgelopen jaar.

ADO Den Haag zal op korte termijn met meer informatie komen over de invulling van de nieuwe staf.