Afgelopen zaterdag verliep het beslissende duel tegen FC Eindhoven precies zoals gehoopt en zonder al te veel spanning. Al vroeg in de wedstrijd scoorde ADO Den Haag de openingstreffer en tien minuten later werd de score ook nog eens verdubbeld door een eigen doelpunt. Door de overtuigende zege stoot ADO Den Haag dus door naar de finales van de play-offs. In die finales staat Excelsior in een dubbele confrontatie te wachten als opponent voor dat felbegeerde Eredivisieticket.

Het zal een bijzondere en beladen week worden voor iedereen bij ADO Den Haag. Zo ook voor Hervé Matthys. De centrale verdediger heeft een verleden bij de club uit Rotterdam en zal morgen op bekend terrein moeten strijden voor een goede uitgangspositie voor de return zondag. “Het is natuurlijk wel bijzonder en dit duel heeft een extra tintje voor mij. Al denk ik wel dat het juist een extra factor is om het ze zo moeilijk mogelijk te maken. Wij willen aan het eind van de streep de sterkste zijn.”

Fysieke wedstrijd
De play-offs zijn voor ADO Den Haag dus nu op twee derde. In alle vier voorgaande duels in de play-offs was 2-1 de eindstand in het voordeel van de Hagenaars. Wat Matthys betreft een uitslag waar hij morgen voor zal tekenen als dat gebeurt. Dat er voor beide clubs veel op het spel staat moge duidelijk zijn. “Ik verwacht een fysieke wedstrijd, want het is natuurlijk een finale. Het hoeft dan ook niet mooi, maar het resultaat is het belangrijkste. Het is een beladen potje in ieder geval.”

Steun van de supporters
Zes finales, dat was van tevoren de weg naar het grote doel: promoveren. De spanning wordt met elke ronde natuurlijk groter, aangezien de hoofdprijs steeds dichterbij komt. In de kaartverkoop is het ook te merken. De wedstrijden tegen Excelsior waren allebei binnen een mum van tijd uitverkocht. Al vaker is dit seizoen gebleken dat de supporters van groot belang zijn voor de ploeg van trainer Giovanni Franken, dat erkent ook Matthys. “Supporters hebben ons het hele seizoen fantastisch gesteund. Voor ons is het geweldig dat het stadion is uitverkocht. Ik hoop dat ze ons zondag tijdens de finale vooruit stuwen naar de overwinning.”

"Het team is gebrand"
Met de drukte van de afgelopen weken is er weinig tijd om te herstellen van de wedstrijden en moet je je als weer snel voorbereiden op de volgende opponent. “Maar gelukkig ben ik goed uit de wedstrijd tegen FC Eindhoven gekomen. Het team is er 100% klaar voor, daar heb ik geen enkele twijfel over. Het team is gebrand om dit seizoen zo goed mogelijk te kunnen afsluiten, het liefst met een groot feest als afsluiting.”