Morgen valt de beslissing in de halve finale van de play-offs om promotie. ADO Den Haag won afgelopen dinsdag 2-1 van FC Eindhoven en heeft dus een goede uitgangspositie in de terugwedstrijd in het Jan Louwers Stadion te Eindhoven. Het belooft een zeer spannend duel te worden met twee teams die alles zullen moeten geven om de finales van de play-offs te bereiken. Om nog meer in de stemming te komen voor mogen hebben we een aantal interessante statistieken voor je op een rij gezet.

Feiten en weetjes

  • ADO Den Haag is de laatste negentien uitwedstrijden tegen FC Eindhoven ongeslagen (W12, G7) en verloor voor het laatst bij de Eindhovenaren in januari 1977 (1-0 in de Eredivisie).
  • Sinds 8 januari wist geen enkele ploeg de nul te houden tegen FC Eindhoven (toen NAC Breda, 0-0), de reeks van twintig opeenvolgende wedstrijden in alle competities met een doelpunt (40 goals in totaal) is de langste reeks van de club sinds 1963 (24 wedstrijden).
  • FC Eindhoven noteerde 2,46 Expected Goals in de heenwedstrijd tegen ADO Den Haag (18 schoten), in slechts twee competitiewedstrijden dit seizoen noteerde de ploeg nog meer xG.
  • ADO Den Haag maakte deze play-offs 3,5 goals meer dan op basis van Expected Goals verwacht had kunnen worden (6 goals, 2,5 Expected Goals), geen enkele andere ploeg in de play-offs heeft een overprestatie van meer dan 0,5; de kopbal van Thomas Verheydt in de heenwedstrijd is de goal met de laagste xG in deze play-offs (0,02).
  • Joey Sleegers is dit seizoen de speler met de meeste doelpunten in de play-offs om promotie/degradatie (3) en staat qua schoten (11) en gecreëerde kansen (8) tweede van alle spelers in deze play-offs.
  • Thomas Verheydt was dit seizoen al bij 43 doelpunten betrokken in alle competities (35 goals, 8 assists), de enige speler die dat in 2021/22 ook presteerde voor een Nederlandse club is Sébastien Haller (34 goals, 9 assists voor Ajax).

Uitvak uitverkocht
De kaartverkoop voor FC Eindhoven – ADO Den Haag is heel hard gegaan. Nadat FC Eindhoven gisteren al communiceerde dat alle kaarten voor de thuisvakken zijn uitverkocht, werd het gisteravond ook duidelijk dat de kaarten voor de buscombi volledig zijn uitverkocht. Mocht ADO Den Haag doorgaan naar de volgende ronde dan is Excelsior of Heracles Almelo de tegenstander. De finalewedstrijden van de play-offs zullen worden gespeeld op dinsdag 24 mei (20:00 uur) en zondag 29 mei (18:00 uur). Als Heracles Almelo de opponent wordt, zal ADO Den Haag eerst een thuiswedstrijd spelen en vervolgens naar Almelo moeten afreizen. In het geval dat Excelsior de tegenstander is moet ADO Den Haag eerst op bezoek in Kralingen en speelt het de laatste en beslissende wedstrijd in eigen huis. 

Uitzending
Kun je er morgen nou niet bij zijn, de wedstrijd wordt live uitgezonden via ESPN. Om 16:30 uur trappen we af. 

Samen op een Missie! 
Iedereen leeft mee. Nog 3 finales, 1 missie! Come on The Hague!