De halve finales van de play-offs staan voor de deur met de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven van morgen. ADO Den Haag wist in de eerste ronde twee keer NAC met 2-1 te verslaan en ging daardoor overtuigend door. Boy Kemper, aanvoerder van ADO Den Haag, stond vandaag voor ADO TV om zijn licht te schijnen op de volgende tegenstander FC Eindhoven en deelde nog eens een compliment uit aan alle fans die de ploeg zo hard hebben gesteund.

“Twee keer winnen van NAC is gewoon heel knap. Zeker ook de uitwedstrijd met die fanatieke supporters.” De wedstrijden verliepen niet zonder slag of stoot. Verheydt was in aanloop naar NAC al geblesseerd geraakt en in de duels met NAC moesten een aantal spelers het veld verlaten met een blessure. “Daar moet je mee dealen en kun je niks aan veranderen. Ik heb het idee dat het motiverend heeft gewerkt voor ons en dat iedereen net even een stapje harder is gaan lopen.”

FC Eindhoven schakelde in de vorige ronde De Graafschap uit. De heenwedstrijd eindigde in 1-1 en in eigen huis zegevierden de Brabanders met een 3-1 zege. De Eindhovenaren waren een dag eerder begonnen, en dus ook geëindigd, met de eerste ronde van de play-offs. Volgens Kemper hoeft het niet per se een voordeel te zijn dat de ploeg van trainer Rob Penders een dag extra rust heeft. “Volgens mij is dat geen probleem voor ons. We hebben vaker een programma gehad we snel achter elkaar wedstrijden speelden en daar zijn we elke keer goed uitgekomen. Fysiek staan we er goed voor dus dat hoort geen probleem te zijn.”

Wat de ploeg afgelopen zaterdag misschien nog een extra zetje gaf was dat het Cars Jeans Stadion vol zat en de sfeer was ook super. Dit beaamt ook de aanvoerder van de geel-groenen: “Het was fantastisch, maar dat is het hele seizoen al zo geweest. Hoe meer mensen er komen, hoe beter het wordt. Ik denk dat niemand graag naar ons toe komt. Eindhoven kan van ons een hele moeilijke wedstrijd verwachten.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Boy Kemper in aanloop naar ADO Den Haag – FC Eindhoven.