Nog één nachtje slapen en dan staat er voor ADO Den Haag een hele belangrijke wedstrijd op het programma. NAC is de tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. Afgelopen dinsdag wist ADO Den Haag door een goal in de laatste minuut met 1-2 te winnen. Een fijne uitgangspositie, maar volgens trainer Giovanni Franken die vandaag voor de camera van ADO TV stond, is er nog niks zeker. “In de play-offs is elke wedstrijd er één op zich en dat zal het thuisduel tegen NAC ook weer zijn.”

Afgelopen dinsdag moesten de Hagenaars het stellen zonder Verheydt en na een half uur spelen viel ook nog Kishna uit. Twee sterkhouders die dit seizoen vaak belangrijk zijn geweest voor het team. Hoofdtrainer Franken geeft aan niet alleen trots te zijn op het team en de staf, maar ook op de supporters. “De fans hebben ons er weer doorheen gesleept. Je moet je voorstellen dat Ricardo en Thomas al het hele seizoen spelen en heel belangrijk zijn. We moesten op een hele andere manier spelen zonder die twee en we hadden weinig tijd om dat om te zetten, aangezien Kishna zijn blessure in de wedstrijd opliep. Tactisch moesten we het maximale eruit halen en dat hebben we als team goed gedaan.”

In de play-offs moeten de teams strijden voor een plek in de Eredivisie. Dat was dinsdag ook wel te zien op het veld. Met veel passie en strijd stonden de teams uit Breda en Den Haag op het veld. Iets dat Franken ook in de wedstrijd van morgen weer verwacht. “Ik verwacht een emotionele wedstrijd. Dat was het al en dat zal morgen niet anders zijn. Beide teams hebben de ambitie om door te gaan naar de volgende ronde en zo ver mogelijk te komen in de play-offs.

Met twee wedstrijden per week zijn de play-offs om promotie ook een hele drukke periode. Voor Giovanni Franken is dit niet geheel nieuw, toen hij midden in het seizoen instapte stonden er meteen zes wedstrijden in drie weken voor de deur. Veel tijd om tactisch te trainen was er dan ook niet. “De tactische ontwikkeling ging daarom wat langzamer, maar conditioneel zijn we door die periode wel vooruitgegaan. Het conditionele en het herstel van de groep zitten er goed in. De balans tussen tactiek en conditie proberen we steeds te vinden.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met hoofdtrainer Giovanni Franken in aanloop naar de wedstrijd ADO Den Haag - NAC.