Deze vrijdag gaat ADO Den Haag op bezoek bij de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie zal tevens bepaalt worden wie in de play-offs de tegenstander wordt en op welke dag en tijdstip ADO Den Haag zal gaan spelen. In dit artikel zullen we kort toelichten wat ADO Den Haag mogelijk te wachten staat. 

Huidige stand en programma

ADO Den Haag bezet momenteel plaats vier op de ranglijst met drie punten achterstand op FC Eindhoven en twee punten voorsprong op Excelsior. 

stand

FC Emmen - ADO Den Haag
Volendam - FC Eindhoven
Excelsior - NAC

Plaats drie, vier of vijf

Als ADO Den Haag op bezoek bij FC Emmen drie punten weet te pakken zal het in ieder geval plaats vier veiligstellen. Alleen bij een verlies van FC Eindhoven op bezoek bij Volendam zal ADO Den Haag op de laatste speelronde de Eindhovenaren voorbij gaan op de ranglijst en op plaats drie eindigen. 

Speelt ADO Den Haag gelijk of verliest het op bezoek bij FC Emmen dan is het afhankelijk of Excelsior drie punten pakt. Is dat het geval dan zal ADO Den Haag zakken naar plaats vijf op de ranglijst. 

ADO Den Haag start met een uitwedstrijd

Eén ding is in ieder geval wel zeker. ADO Den Haag start met een uitwedstrijd. Voor de speeldag en het tijdstip zijn we nog wel afhankelijk van de positie waarmee we het seizoen afsluiten. 

Wanneer zijn de eerste Play-Off wedstrijden? 

Wordt ADO Den Haag derde dan spelen we eerst een uitwedstrijd op maandag 9 mei 20:00 uur gevolgd door een thuiswedstrijd op vrijdag 13 mei 20:00 uur. Plaats vier betekent een uitwedstrijd op dinsdag 10 mei 18:45 uur gevolgd door een thuiswedstrijd op zaterdag 14 mei 16:30 uur. Plaats vijf betekent een uitwedstrijd op dinsdag 10 mei 21:00 gevolgd worden door een thuiswedstrijd op zaterdag 14 mei 20:00 uur. 

play offs promotie degradatie

Wie is de tegenstander? 

Plaats drie betekent dat de nummer negen op de ranglijst of de winnaar van de vierde periode de tegenstander zal worden. Momenteel is dit De Graafschap op basis van positie op de ranglijst. Almere zal tijdens de laatste speelronde echter nog een serieuze gooi wagen naar de vierde periode maar is daarvoor wel afhankelijk van FC Eindhoven die dan niet mogen winnen. 

Plaats vier betekent naar alle waarschijnlijkheid dat NAC de tegenstander zal worden. Alleen in het geval NAC verliest, De Graafschap wint en het doelpuntenverschil van zes goedgemaakt wordt, zullen de rollen omgedraaid zijn. 

Plaats vijf zou een treffen met Roda JC betekenen. 

De ontknoping

Genoeg varianten dus om de laatste speelronde in de gaten te houden. De kaartverkoop voor de play-offs van dit seizoen zal snel starten nadat er duidelijkheid is over de eerste tegenstander en de speeldata/tijdstip.