Na de ruime zege van afgelopen week in Venlo wil de ploeg van trainer Giovanni Franken hier een goed vervolg aan geven in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De uitwedstrijd tegen de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie eindigde destijds zoals deze begon, in 0-0. De Hagenaars zijn dus gewaarschuuwd. In het eigen Cars Jeans Stadion wordt morgen om 20.00 uur afgetrapt en het belooft een feestelijke avond te worden. Supportersgroep FanSupport Den Haag viert namelijk haar 20-jarig bestaan en er staan mooie sfeeracties te wachten rondom het duel morgen. Let op: heb je nog géén tickets voor morgen, dan zijn deze nog steeds te bestellen. De spelersgroep kan de steun namelijk goed gebruiken richting het slot van de competitie. Bestel je tickets daarom snel via de link hieronder.

Bestel hier je ticket(s) voor ADO Den Haag - Helmond Sport.

Feiten en weetjes

  • Scorend vermogen: ADO Den Haag wist 69 goals te maken in de eerste 32 speelronden van dit seizoen, de club uit de Hofstad scoorde alleen in 1985/86 (79) en 1988/89 (71) vaker na zoveel duels in een Eerste Divisie-jaargang.
  • Negatieve reeks Helmond: Helmond Sport verloor de laatste twee uitwedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie met 3-0 en kan voor het eerst sinds april 2009 drie opeenvolgende uitduels in de Eerste Divisie verliezen zonder te scoren (toen ook 3).
  • Aanvallende kracht: Van alle spelers met minstens 500 speelminuten in de Eerste Divisie in 2022 creëerde geen speler gemiddeld zoveel kansen uit open spel per negentig minuten als Ricardo Kishna (3,0) en Amar Catic (2,7).
  • Saaie heenwedstrijd: De 0-0 tussen Helmond Sport en ADO Den Haag eerder dit seizoen is in 2021/22 de volledig uitgespeelde Eerste Divisie-wedstrijd met het laagste aantal schoten (12), schoten op doel (0) en Expected Goals (0,79) tot dusver. Hopelijk is er morgen meer vermaak voor het publiek in het Cars Jeans Stadion.
  • Pires: Morgen zit Felipe Pires voor het eerst bij de wedstrijdselectie van ADO Den Haag. De Braziliaan is vorige week vastgelegd tot het einde van het seizoen. 

Feestelijke viering 20 jaar FanSupport Den Haag

Supportersgroep FanSupport Den Haag bestaat twintig jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. De supportersgroep, die sinds haar oprichting vele mooie sfeeracties voor de club heeft georganiseerd en zowel in thuis- als uitwedstrijden de ploeg steunt, heeft wat mooie feestelijke activiteiten georganiseerd. Zo zijn er meerdere sfeeracties, een loterij en nog veel meer!

Fanstore geopend vanaf 12.00 uur

Aankomende vrijdag is de Fanstore natuurlijk weer geopend om al je favoriete fanartikelen te kunnen scoren. Vanaf 12:00 uur openen de deuren van de Fanstore die gevestigd is naast de hoofdingang van het Cars Jeans Stadion. Mocht je alvast het assortiment willen bekijken of iets willen bestellen, kijk dan snel in onze vernieuwde webshop. Een hele fijne wedstrijd gewenst alvast!

Bekijk hier het online wedstrijdmagazine voor ADO Den Haag - Helmond Sport.