Vrijdag om 20.00 uur wacht de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo in stadion De Koel. Na de teleurstellende nederlaag van afgelopen week tegen FC Dordrecht hoopt de ploeg van trainer Giovanni Franken zich te herstellen. Daarvoor zal het moeten afrekenen met de huidige nummer 10 van de Keuken Kampioen Divisie. De Venlonaren presteren de laatste weken wisselvallig en hebben in de huidige periode nog geen overwinning weten te boeken. Vandaag beschouwde de hoofdrolspeler van vorige week, Dhoraso Klas, voor op het duel van morgen.

De verdediger annex middenvelder wist vorige week, ook onbedoeld, de hoofdrol op zich te eisen in het duel met FC Dordrecht. Nadat de 21-jarige voetballer de bal ongelukkig in eigen doel kopte maakte hij dit nog in dezelfde helft goed door de 1-1 op zich te nemen. “Het is natuurlijk nooit leuk om een eigen doelpunt te maken, maar dat je dat na vijf minuten hersteld is natuurlijk altijd lekker.” Na de rust volgde een teleurstellende tweede helft voor de Hagenaars waarin het met 3-1 verloor. “Wij zagen dit als team niet aankomen. We onderschatten de tegenstander nooit en we gaan altijd uit van onze eigen kracht. Dan hoop je elke pot winnend af te sluiten. Dat is deze keer niet gebeurd, maar we moeten verder.”

Inmiddels is alle focus nu op het volgende duel tegen VVV-Venlo. In tegenstelling tot afgelopen maand, waarin er telkens een paar dagen tussen duels zaten, heeft de ploeg nu een hele week de tijd gehad om zich voor te bereiden. “We analyseren vooral met de groep. Dat doen we voor trainingen en we zijn bezig met spelhervattingen. Zelf ben ik niet bezig met het analyseren van de tegenstander of de directe tegenstander. Ik zie wel tegenover wie ik sta. Ik moet zorgen dat ik mijn mannetje sta en de tegenstander overklas.”

Het is pas het eerste seizoen van Klas bij ADO Den Haag, maar is vanaf het begin van het seizoen één van de vaste basisspelers in de ploeg. "Zelf had ik van tevoren niet verwacht dat ik zoveel zou spelen. Nu ben je bassispeler en dat ook nog op een positie die relatief nieuw voor je is. Al met al kan ik denk ik best wel tevreden zijn."

Bekijk hier het gehele interview van ADO TV met Dhoraso Klas in aanloop naar het duel tegen VVV-Venlo.

;