Komende vrijdag wacht het uitduel met FC Dordrecht voor ADO Den Haag. Waar normaal gesproken de wedstrijden om 20.00 uur beginnen op vrijdagavond, is dat nu eenmalig 21.00 uur. Eerder dit seizoen wonnen de Hagenaars het thuisduel met maar liefst 5-1 van de Dordtenaren. Sem Steijn was in die wedstrijd verantwoordelijk voor maar liefst drie doelpunten. Vandaag stond de middenvelder voor de camera van ADO TV waarin onder andere kort werd teruggeblikt op die pot van 26 november. “Ik weet niet of het mijn beste wedstrijd was, maar het is er eentje die me zeker zal bijblijven.”

Morgen kan de selectie van trainer Giovanni Franken weer rekenen op steun vanuit het uitvak. Voor de wedstrijd in het Riwal Hoogwerkers Stadion zijn namelijk maar liefst 260 kaarten verkocht. Steijn zegt die steun erg te waarderen. “Juist bij uitwedstrijden zijn de supporters heel belangrijk. Het geeft je een duwtje in je rug en dat is toch wel lekker.” De 20-jarige middenvelder wil graag winnen en het liefst met ruime cijfers. “Dat er dan publiek van je club bij is helpt daar natuurlijk bij.”

Wie de trainingen van ADO Den Haag vaak bezoekt is het vast wel eens opgevallen. Steijn die na afloop van de training vrije trap poppen en een bal pakt en uitgebreid gaat oefenen op de vrije bal. Vaak ook nog met keeper erbij om zoveel mogelijk een wedstrijdsituatie na te bootsen. “Ik hoop er morgen weer eentje binnen te schieten, maar dan moet ik wel de kans krijgen.” Die kans deed zich voor in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Vanaf zo’n 25 meter schoot de geboren Hagenaar met een geplaatste bal in het net. “Wat mijn geheime recept is? Hoe ik dat doe ga ik natuurlijk niet vertellen.”

Het duel van morgen is de laatste van de reeks in maart. Een drukke maand waarin de wedstrijden elkaar in rap tempo opvolgden. “We hebben hard gewerkt en het heeft veel energie gekost. Er zaten zware wedstrijden bij en soms ook met een teleurstellend resultaat, zoals tegen Volendam. We hadden die moeten winnen, maar die pot gaf aan de andere kant ook wel vertrouwen. Op dat duel kunnen we voortborduren.”

De laatste periode van de Keuken Kampioen Divisie is ondertussen gestart. Met nog acht wedstrijden te gaan kan er nog veel gebeuren. Voor een plek bij de eerste twee, goed voor directe promotie, moet er een behoorlijke inhaalslag gemaakt worden op FC Volendam. Steijn heeft het nog niet opgegeven en komt daarbij met een voorbeeld van vorig seizoen. “Go Ahead Eagles leek het ook niet te gaan lukken. Pas in de laatste wedstrijd namen ze de tweede plek over. Dat hoop ik ook nog steeds dus laten we daarvoor gaan.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Sem Steijn in aanloop naar de wedstrijd FC Dordrecht – ADO Den Haag.