De Rechtbank Den Haag heeft het WHOA-akkoord goedgekeurd (gehomologeerd). Binnen 14 dagen krijgen de schuldeisers het bedrag dat uit het akkoord voor hen voortvloeit. De aandelen worden aan de nieuwe aandeelhouder overgedragen. Hiermee is ADO Den Haag financieel in veilige haven gekomen en kunnen we samen met supporters, sponsoren en adverteerders, voetballers en medewerkers en heel Den Haag en Haaglanden weer vooruit kijken.

De nieuwe aandeelhouder is Bolt, eigendom van David Blitzer, een Amerikaanse investeerder in sport. Globalon is een consortium van meerdere bedrijven/eigenaren. In het licentieproces bleek dat het veel tijd zou vergen totdat de licentiecommissie groen licht zou kunnen geven. Tijd die er niet meer is voor ADO Den Haag. Daarop heeft de oorspronkelijke initiatiefnemer David Blitzer – meerderheidsaandeelhouder in Globalon – besloten om in een eenvoudige structuur zelf ADO Den Haag via Bolt ADO Den Haag Holding LLC over te nemen. Globalon Spanje blijft namens Bolt het aanspreekpunt voor ADO Den Haag.

Edwin Reijntjes, Algemeen Directeur ADO Den Haag: ''Een heugelijke dag voor iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt. Een jaar lang hebben sponsoren, supporters maar ook medewerkers van deze prachtige club in onzekerheid gezeten over het voortbestaan van het ons zo geliefde ADO Den Haag. Met de homologatie van vandaag is het moment daar dat we weer vooruit kunnen kijken en samen met de nieuwe aandeelhouder kunnen bouwen aan een gezond ADO Den Haag.''